FOTOGRAFIJA.BA | goran boricic | Album
Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u Fotografija.ba na Google+

goran boricic @goran ?

zadnji put aktivan/na prije 1 sedmica, 6 dana

u ateljeu…

Ukupno pregleda fotografije: 172

Boško Odalović je skomna, ali veoma snažna i svestrana kulturna ličnost koja svemu čime se bavi – slikarstvu, poeziji, karikaturi, stručnim aktivnostima – daje respektabilni kulturni nivo i nastoji i uspijeva da se svugdje i na najskromnijem poslu, odupre primitivizmu, netoleranciji, voluntarizmu i površnosti. Istovremeno uvijek čini otklon od svake pretencioznosti, odan istinoljubivosti, savjesnosti i kreativnom tragalaštvu. član je ULUCG-a, Matice crnogorske, DANU, PEN centra. Svugdje je njegov plemeniti doprinos vidljiv. Imao je šest samostalnih izložbi, jer se na izlaganje teško odlučuje. Učestvovao je na mnogim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je mnogih nagrada, te i Trinaesto-julske nagrade Crne Gore i Decembarske nagrade Titograda.

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2020 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.