FOTOGRAFIJA.BA | Mladen Cukor | Album
Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u Fotografija.ba na Google+

Mladen Cukor @cukorm ?

zadnji put aktivan/na prije 1 godina, 10 mjeseci

Per aspera ad astra

Ukupno pregleda fotografije: 1.691

  • Avatar Slika
   @pop @pop · prije 5 godine, 9 mjeseci

   ”bAJ D VEJ” cjelokupna i tvoja galerija zaslužuje pregled posjetitelja.
   Itekako je sadržajno zanimljiva i tehnički majstorski postavljena.
   I znao sam zaviriti u te toje manipulacije ili postprodukcije i znaosam sam sebi reći kako ti to znaš.

   A ova sliku, bez obzira na realizaciju nosi jedan izvrstan naziv. Naziv koji može biti ironičan, podsmješljiv ili krajnje realističan.
   ipak ja bih prihvatio ovaj ironičan naziv takozvane ”golgote” jednog uspješnoga modela.
   Modela koji je iz radničke četvrti zakoračio putem ” svega onoga koje je u krajnjoj razmjeri smiješno”

   Pa neka bude tako.
   LET IT BEEEEEEEEE

   P.S.
   Slika je u suglasju s dvojakim nazivljem.
   ČESTITAM.

  • Avatar Slika
   Mladen Cukor · prije 5 godine, 9 mjeseci

   Hvala ti puno na ovom opsežom komentaru i mišljenu, imaš vrlo zanimljivo razmišljane. Pored svega ovog što si naveo (tu su i razlozi zašto sam je i ja tako nazvao) osnovni razlog koji me je asocirao na naziv je namjerno sklonjen u PS…. naime model ima taj natpis tetoviran duž cijele noge ali sam ga sklonio namjerno da fotka tjera na razmišljanje. Još jednom hvala na opsežnom komentaru.

  • Avatar Slika
   @pop @pop · prije 5 godine, 9 mjeseci

   hEHE,
   Uvijek mi treba pokoja puš pauza kako bi se logirao na ovaj sajt. Možda nekome logiranje, komentiranje ili postavljanje slika na ovome sajtu ide od ruke. No meni ne.
   No, eto ili evo kada sam već tu, s guštima sam ročitao tvoje obrazloženje, te sam pomislio kako si čak trebao ostaviti TATTOO na koži. No to je bila tvoja odluka koja ne umanjuje sadržaj slike.
   I naravno, opet ti priznajem kako sam znao puno puta i inkognito zaviriti u tvoju galeriju i kako sam se dobro zabavio s tvojim idejnim i realizacijskim rješenjima.
   Naime, osobno sam već poodavno razgraničio pitanje vrijednosti takozvane čiste fotografije i postprodukcije. I moram priznati kako mi je nebitno koliko je autor ”uplivao” u sliku.
   Dapače, mislim kako klasifikacija ili termin MANIPULACIJA apsolutno nepotreban i mislim kako se autor koristeći sve pogodnosti digitalne fotografije te pripadajućih alata i filtera ima pravo izraziti na svoj način. Pri tome su mi, a vjerujem i većini, bitni oni značajni elementi poput sadržaja, atmosfere, dinamike, kadriranja i td i td…(naravno pod uvjetom da postavljena fotografija ipak zadovoljava onaj prag realizacijskoga minimuma)
   Zašto je to tako?
   Pa ima više razloga i mnogi bi sada ovdje s razlogom mogli otvoriti cijelu jednu temu o tome da li je netko fotograf ili odlično koristi alate i filtere za obradu fotografije.
   I dalje mislim kako to za mene nije bitno.
   I dalje sam na tragu onoga što volim bez obzira na postproduktivne ”uplive”
   I baš sukladno tome, moram naglasiti i slijedeće, a to je OPREMA jednoga fotografa.
   Naime, osobno sam uskraćen sa svojim starim i drndavim CANONOM jer ne mogu slikati ono što najviše volim. A to su zračci svjetlosti u zatamnjenim prostorijama. ( ISO je katastrofa). No niti objektiv moga aparata nije baš probitačan. Tako da sam se našao u stanju neophodnosti poboljšanja slike putem alata…
   hehe, možda sam malo odlutao, naširoko i nadugačko, i vjerujem kako će poneki posjetitelj reći, ’ajde @pope ne palamudi…

   P.S.
   I dalje je slika 100%, poglavito nakon tvoga obrazloženja…

  • Avatar Slika
   @pop @pop · prije 5 godine, 9 mjeseci

   Eto, kada se već otvorilo jedno maleno poglavlje zahvaljujući odličnoj slici, dužan sam napomenuti i to kako baš na svim sajtovima a tako i ovdje oportunizam preovladava i kako baš ona kategorija zvana PRIJATELJ ili GRUPACIJA, uništava odabir kvalitete fotografije.
   I tako u nizu fotosajtova, ”prijatelj je prijatelju mio”.
   Upravo iz tih razloga i bez ijednoga prijatelja, mogu slobodno komentirati, provocirati, pisati, hvaliti ili kuditi bilo čiji rad a da pri tome na leđima ne nosim breme PRIJATELJA.
   Mislim kako OPORTUNIZAM i LINIJA NEZAMJERANJA uništava kvalitetu svih postavljenih fotografija…

   Možda nisam u pravu.
   https://www.youtube.com/watch?v=VGoQiwy_P4U

  • Avatar Slika
   @pop @pop · prije 5 godine, 9 mjeseci

   Recimo ovako,
   Najbolje i najpoštenije bi bilo svaku fotografiju koja se pojavi unutar 48 sati postavljati bez imena i prezimena autora.
   Itekako znam kako su poneke i nečije fotografije prepoznatljive, no bez obzira na to, sklonost imenima bi se smanjila a time ipak favorizirala fotografija.
   Osobno vjerujem odlukama posjetitelja, no ipak i u konačnici sumnjam u njihovu sklonost kada su u pitanju PRIJATELJI ili GRUPACIJE.
   Na žalost, i povjerenstvo za odabir fotografija, kako na ovome SAJTU, tako i na drugima, tendenciozno zadovoljava određene interese. Pa čak i kada su u pitanju kojekakvi i raspisani natječaji.
   Rekao bih, toliko prostitucije unutar fotografije samo oslikava stanje i zbivanje na svim razinama.
   Od gospodarstva pa sve do ove, takorći, kulture.

   Evo jedna zgodna, iz moga grada:
   https://www.youtube.com/watch?v=q4K1uhT3Ikw

   • Avatar Slika
    Bakir Lojo · prije 5 godine, 8 mjeseci

    svaka čast na isticanju ovoga ali i na prijedlogu ”privremene anonimnosti”. U potpunosti se slažem da postoji sindrom Poznanika/Grupacije!

  • Avatar Slika
   Ertekin Totic · prije 5 godine, 9 mjeseci

   @pop @pop, apsolutno se slazem s tobom u svakoj rijeci.

  • Avatar Slika
   Jasenka Arbanas · prije 5 godine, 8 mjeseci

   cukor,cukor……

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2021 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.