FOTOGRAFIJA.BA | Bojan Mustur | Album
Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u Fotografija.ba na Google+

Bojan Mustur @bojanmustur ?

zadnji put aktivan/na prije 1 dan, 3 sati

FACES OF DOHA / JELENA

Ukupno pregleda fotografije: 225

FACES OF DOHA / JELENA

Jelena je iz Bosne i Hercegovine.

Rak u horoskopu. Rođeni smo istog dana. Drugog jula. Nećemo za godine. Mnoge lepe stvari su mi se dogodile upravo za moj rođendan. Moja prva devojka rođena je 02. jula, prvi put sam došao u USA (New York), prvi put nakon rata putovao za Sarajevo. Prvi radni dan u Internacionalnom teatarskom festivalu MESS-u bio je baš za moj rođendan. A pre 18 godina, Francuska je postala prvak Evrope u fudbalu. Pobedila Italiju u finalu. A tog istog dana položio sam prijemni ispit na Arhitekturi u Sarajevu. Nekad u oktobru, primio sam index i nikada se više nisam vratio.

Jelena je jako sposobna žena. Ima firmu koja se bavi arhitekturom. Sa čak 21 zaposlenikom! Od toga, njih 19 su sa prostora bivše Jugoslavije. Rade punom parom. I grade. Kule u kojima su svi sretni. I govore istim jezikom. Mnogi misle da je komplikovana. U suštini, ona je vrlo jednostavna. Trebate "samo" naći srodnu dušu, koju razumete jednim pogledom, gestom. I ona vas. Čita knjige, ide na boks. Hrabra je poput princeze Meride. I mnogo trči, kao Lola. Pasionirani je ljubitelj Game of Thrones. Za sebe sam mislio da znam sve o filmu i televiziji. O ovoj seriji, da ne govorim. Nakon dugih teoretisanja, ostao sam postiđen. Toliko, da sam uzeo "dodatne časove." Zna napamet svakog lika, svaku reč iz knjige. Opisuje radnje kao Mala Sirena svoje, tek pristigle, noge. Lepršavo. Nevino. Entuzijastično.

Jelena igra veliku ulogu u mom životu. Kao lik Melisandre. Oživela me je magičnom energijom. I pripremila za novi početak.

Nisam li ja Jon Snow?

#facesofdoha #facesofqatar #facesofthemiddleeast #facesoftheworld #doha #qatar #seemydoha #seemycity #seemyculture #seemyqatar #looksofearth #qatartourism #qatarliving #qatarinstagram #qatarism #qatarlife #visitqatar #embracedoha #middleeast #dohaphotography #dohaphotographer #firestationartistinresidence #qatarmuseums #boomproductionsqatar #qatarnatv #bojanmustur #bojanmusturphoto
http://www.facebook.com/facesofdoha2018
http://www.instagram.com/facesofdoha
http://www.bojanmustur.com
©Bojan Mustur

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2020 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.