FOTOGRAFIJA.BA | Nađa Berberović-Dizdarević | Album
Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u Fotografija.ba na Google+

Nađa Berberović-Dizdarević @aurora ?

zadnji put aktivan/na prije 1 dan, 2 sati
www.facebook.com/NadjaPhotography

www.nadjaberberovic.com

Violet Vixen

Ukupno pregleda fotografije: 121

Lookbook for Kobra boutique

Photography by Nadja Berberovic Photography
Model – Aleksandra Klacar
MUA – Zorica Cvoro
Hair – Ogledalce
Retouch – Lejla Emrić

  • Avatar Slika
   @pop @pop · prije 2 mjeseci, 3 sedmice

   Volio bih vidjeti i to, kada bi autorica postavila ovaj slajd studentima filozofskog fakulteta, odsjeka za emancipaciju.
   Vjerujem kako bi uživala u raspravi, prepunoj rajčica.

   • Avatar Slika
    Nađa Berberović-Dizdarević · prije 2 mjeseci, 3 sedmice

    Autorica je diplomirala na spomenutom Filozofskom fakultetu (koliko me sjećanje služi, odsjek za emancipaciju ne postoji, ali zato postoji Odsjek za književnost sa predmetima koji se bave feminističkom književnom kritikom i analizom – i gle čuda,autorica je diplomirala na upravo na feminističkoj teoriji). Emancipacija žena i feminizam za mene ne isključuju prihvatanje ženske ljepote i seksualnosti – čak naprotiv. Kompletna prahistorijska umjetnost je posvećena upravo tome – slavljenju kulta ženske plodnosti (zaboravih spomenuti da sam uporedo diplomirala i Historiju umjetnosti na pomenutom fakultetu). Šta bi se tek moglo reći za fotografije Helmuta Newtona – neko tvrdi da objektiviziraju žene, a ja bih rekla suprotno – da ih slave kao boginje, što i jesu. Uvijek sam raspoložena za intelektualno stimulativnu debatu, ali pod uvjetom da su sugovornikovi komentari relevantni a poznavanje aktuelne teme zadovoljavajuće (kažu da neuk čovjek u konfliktu pribjegava nasilju, pardon, rajčicama).

  • Avatar Slika
   @pop @pop · prije 2 mjeseci, 3 sedmice

   Draga @nađa, zahvaljujem se na pravovremenome, ljubaznome i jasnome odgovoru.
   Definitivno više nemam nikakvih upita za tvoje fotografije.

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2019 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.