FOTOGRAFIJA.BA | Maja Topčagić | Album
Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u Fotografija.ba na Google+

Maja Topčagić @angelica ?

zadnji put aktivan/na prije 5 godine, 7 mjeseci
"She never looked nice. She looked like art, and art wasn’t supposed to look nice, it was supposed to make you feel something." · Pogledaj
A photograph is a portrait painted by the sun.

Sara

Ukupno pregleda fotografije: 1.401

  • Avatar Slika
   @pop @pop · prije 5 godine, 7 mjeseci

   Iskreno se nadam, kako će ova autorica sa svom opremom koju posjeduje, jednom u budućnosti postaviti sliku s kojom se intimno oduševljava. U kojoj gušta.
   Za sada je na odličnoj razini magazina.
   Rekao bih nepotrebno ili samo promotivno..
   No, ipak rekao bih kako su ovakve slike, unatoč izvrsnoj realizaciji, samo nadobudne, reklamne i daleko, daleko od istine.

   P.S.
   SARA je lijepa i pozira.
   No ta ista SARA, nadam se,, igra polo, voli burek i često posjećuje nogomet.
   E baš takvu SARU, kada jede ćevape volio bih vidjeti……. Tik ispod Skenderije.

   P.S.P.s
   A SARA se sva predala u ” menađment” jedne izlizane preokupacije

   • Avatar Slika
    Nina Mašić · prije 5 godine, 6 mjeseci

    @ @pop @pop Ja se izvinjavam ali stvarno ne mogu ovaj put da se slozim s vama.

    Sa opremom koju autorica ima i treba da iskoristi za fotografije ovakvog tipa, jer reklamna fotografija zahtjeva kvalitet prvenstveno sa tehničkog aspekta. Za fotografiju o kojoj vi pričate gdje Sara jede burek i ćevape ova oprema je najmanje bitna, jer takvu fotografiju možemo napraviti i sa mobitelom a da ona i dalje ima svoju vrijednost jer je to takav tip fotografije. (Ne govorim da takvu fotografiju ne trebamo raditi sa dobrom opremom)

    Nije ok da vrijednost fotografije ocjenjujemo samo ako je dokumentarnog tipa ili samo ako ima neku drugu emotivnu vrijednost. Reklamna i modna fotografija su mnogo komplikovanija stvar nego što mnogi misle, i za to treba mnogo ulaganja i truda, i nikako nije uredu da se ova vrsta fotografije omalovažava i stavlja u niži rang.

    Znam da upadam kao padobranac sa komentarom, ali udjem na ovaj sajt svakih par mjeseci i onda uvijek pročitam ovako nešto na fotografijama ovog tipa, i nije mi svejedno jer zbog takvog mišljenja većine i nazadujemo za drugim zemljama što se ove industrije tiče.

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2021 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.