Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u

Group Admins

SERVIS

Public Group zadnji put aktivan/na prije 3 sedmice, 5 dana

svi upiti vezani za servisiranje opreme

Servis za popravku (16 postova)

← Group Forum   Group Forum Directory
  • Avatar Slika edinn said 8 mjeseci, 3 sedmice ago:

Dakle, imam analognog Canona A-1 u neispravnom stanju. Zna li ko preporuciti neki servis ili nekog majstora koji zna baratati sa tom elektronikom, zelio bih da ga popravim ako je ikako moguce. Anyone? :)

Resistance is futile. You will be assimilated.
  • Avatar Slika molekula said 8 mjeseci, 3 sedmice ago:

zavisi šta mu je. ako je neki optički kvar, najbolje je novi aparat uzeti. ne znam zašto nisi pokušao u većim radnja tehničke opreme? mislim da bi oni trebali znati i popravljati.

Cut here —————–✄———————-
  • Avatar Slika Tesla said 8 mjeseci, 3 sedmice ago:

Imas Canon glavno zastupnistvo u Sarajevu,znam da se nalaze u jednoj velikoj bijeloj kuci,pored glavnog puta za Tranzit.tj od Bistrika prema centru.Ima reklama na kuci. http://www.canon.ba/

World is my studio
  • Avatar Slika jimmy55 said 8 mjeseci, 3 sedmice ago:

http://www.biringbh.com.ba/
    Canon servis i maloprodaja

Nisam zgodan …. al sam Nezgodan…
    Nikon D 700-Nikkor lens 50mm f/1,4G,Nikkor lens AF-S VR Zoom – Nikkor 70-300 f/4,5 – 5,6 IF – ED
    Speedlight SB – 900,100 filtera za blic,filter za 50 mm ND,CPL,uskoro 14-24mm f/2.8G ED
  • Avatar Slika terzabl said 8 mjeseci, 3 sedmice ago:

Canon A-1 pojavio se negdje 76-77 godine i tesko da ga neki od servisa jos popravlja, neko je vec na ovom forumu spominjao da ima neki covjek koji to popravlja u Sa (ima i u Bluci ali to ti ne pomaze puno), Da li je mehanicki kvar ili elktronika?

• Avatar Slika Eldar said 8 mjeseci, 2 sedmice ago:

akoooooooo je mehanika.

Nenad 033/225-202

da je objektiv, ja bi ti mogao popraviti i elektroniku na yashicama^^

• Avatar Slika dzoni46 said 8 mjeseci, 2 sedmice ago:

@eldar said:
    akoooooooo je mehanika.

Nenad 033/225-202

da je objektiv, ja bi ti mogao popraviti i elektroniku na yashicama^^

Da, ovaj covjek zivi iznad Opste bolnice Sarajevu, preziva se Janković, kazu da je dobar majstor i za objektive i za bliceve.

Ovako…naučite se čitati i pisati svjetlost, a ne čime je ta svjetlost nastala! ;)
    “Nisam tu, izašao sam napolje da trazim motive za stock” ;)
    Ne vjerujte svakome šta pričaju o meni- Lijepi Dzoni.
  • Avatar Slika edinn said 8 mjeseci, 2 sedmice ago:

@aktesla, @jimmy55, hvala na informacijama, kontaktirati cu ove servise :)
    @terzabl mislim da je kvar elektronike, mada ni mehanika nije iskljucena
    @Eldar, @dzoni44, Nenadu sam vec nosio i covjek je rekao da mu ne moze nista uciniti :D

• Avatar Slika denis071 said 8 mjeseci, 2 sedmice ago:

ima Canonov servis u prizemlju UNITIC-a, probaj tamo.

• Avatar Slika Lalek said 8 mjeseci, 2 sedmice ago:

U prizemlju Unitic-a ti je Canonov ovlašteni servis, a naziv im je Euroguma. Ja sam mislio da je neka zezancija dok drug nije kod njih nosio na servis pod garancijom i nisu mu ništa naplatili :)

Problem je sto u bosni slabo ko jos radi analogno, te su servisi iskljuceni i rade samo sa digitalcima. A iskreno da kazem vise bi mu se isplatilo kupiti tijelo poput AE-1, FTB, A-1, T seriju ili nesto slicno jer bi popravak bio skuplji nego sama kamera.

• Avatar Slika edinn said 8 mjeseci, 2 sedmice ago:

@eldar said:
    Problem je sto u bosni slabo ko jos radi analogno, te su servisi iskljuceni i rade samo sa digitalcima. A iskreno da kazem vise bi mu se isplatilo kupiti tijelo poput AE-1, FTB, A-1, T seriju ili nesto slicno jer bi popravak bio skuplji nego sama kamera.

razmisljao sam o tome, ako ga ne uspijem popraviti traziti cu drugi, jer me analogija stvarno privlaci :)

Mogu preporuciti Nenada iz licnog iskustva. Prije par godina mi popravio objektiv Canon EF 28-90 mm.

• Avatar Slika Senchy said 8 mjeseci, 1 sedmica ago:

@edinn said:
    Dakle, imam analognog Canona A-1 u neispravnom stanju. Zna li ko preporuciti neki servis ili nekog majstora koji zna baratati sa tom elektronikom, zelio bih da ga popravim ako je ikako moguce. Anyone? :)

Drug, jesi li uspio popraviti aparat?

Upgrade your skill to match your machine!
  • Avatar Slika edinn said 8 mjeseci, 1 sedmica ago:

@senchy said:
    Drug, jesi li uspio popraviti aparat?

nisam, nemam vremena da odnesem, a odnijeti cu u UNITIC najvjerovatnije u subotu, pa javim kako je proslo ;)

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2012 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.