Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u

Group Admins

Off Topic

Public Group zadnji put aktivan/na prije 1 sedmica

Druženje, brbljanje, izleti, rasprave nevezane za fotografiju

Mala škola fotografije u Domu mladih (16 postova)

← Group Forum   Group Forum Directory
  • Avatar Slika edinn said 1 godina, 8 mjeseci ago:

Evo naletih na ovu vijest na sarajevo.co.ba, pa da podijelim :)
    http://sarajevo.co.ba/mala-skola-fotografije-u-domu-mladih/
    Zvuči mi veoma zanimljivo, zna li ko šta o ovome? Je li se radi o samo jednom predavanju ili će biti organizovano više njih, itd?
    Pozdrav.

Resistance is futile. You will be assimilated.
  • Avatar Slika Canis lupus kurjak said 1 godina, 8 mjeseci ago:

Pa po tekstu se moze zakljucit da je planirano kao trajna ustanova.. meni se tako cini.

Ahh, kako je to sve prije bilo u staroj jugi kad je u skolama bila fotosekcija.. tad je svako imo priliku bavit se fotografijom ko je volio i zelio.

• Avatar Slika toki said 1 godina, 8 mjeseci ago:

sad ugledah i htio podijeliti s vama, ali edinn je bio brzi :D

ima li zainteresiranih da nas zastupaju? :D

• Avatar Slika walter said 1 godina, 8 mjeseci ago:

godinu dana traje sa mogucnoscu da postane prava skola, steta ja sad nemam vremena ni mogucnosti da pratim

http://www.sarajevo-x.com/kultura/clanak/100915102

confusion will be my epitaph
  • Avatar Slika F-kinja. said 1 godina, 8 mjeseci ago:

Ja bih rado išla, ako mognem uskladiti Zenica-Sarajevo relaciju.

Ako neko ima detalje, neka podijeli s nama. =)

Najbolje je šutjeti na maternjem jeziku.
  • Avatar Slika edinn said 1 godina, 8 mjeseci ago:

Nažalost, nisam mogao otići noćas na prvo predavanje, ali moram priznati da me ovo jako privlači. Pročitao sam ovaj članak na Sarajevo-x.com i, koliko vidim, nigdje se ne spominje cijena, pa zaključujem da se ne plaća. Ili sam u krivu?
    Ako uspijem uskladiti obaveze, na ovo aBd idem… :)

• Avatar Slika Hare said 1 godina, 8 mjeseci ago:

Ni ja ne stigoh otici na prvo predavanje, da slusam Strasnog i …sljedeci put idemo svi da pruzimo podrsku Nini Maricicu, koji radi zaista super stvar :) hahah + obavijest o predavanju na homepageu f.ba :)

“There are no rules for good photographs, there are only good photographs” – Ansel Adams
  • Avatar Slika sentinel said 1 godina, 8 mjeseci ago:

Strasni mi je prilicno nepoznato ime u fotografiji. Koliko to moze biti dobro?

• Avatar Slika jazzmine said 1 godina, 8 mjeseci ago:

ja sam isla nekad davno na par casova…predav’o je zoka, i on je poprilicno konzervativan lik bio, starog kova, pesimistican hahah…dodje raja, pokazuju slike cvijeca i to, on pocne da gundja, kao ti usliko cvijet i sta? koja je poruka? legendaran…maksimalno sto je toleris’o je crop :))) i mozda malo korekcije kontrasta…super je lik i super iskustvo…nadam se da cu se pojaviti na nekom od slijedecih casova

“Mene zanima samo djelić mogućnosti fotoaparata – da kreira fantastičnu mješavinu emocija i geometrije u jednom neponovljivom trenutku”
    Henri Cartier-Bresson 1908-2004
  • Avatar Slika Aida said 1 godina, 8 mjeseci ago:

Skola ce, kako sam shvatila, biti besplatna i trajat ce godinu dana. Za sada je planirano da se mjesecno odrzavaju predavanja u Domu mladih, najvjerovatnije svakog 15-og u mjesecu. Predavaci ce biti fotografi sa dugogodisnjim iskustvom poput Strasnog. :)

Upisali smo mailove i brojeve telefona pa ce navodno obavjestavati o svemu. Do narednog predavanja Strasni je ostavio zadatak onima koji ce pohadjati “msf” da urade portret drage osobe.

I da, predavanje je bilo zanimljivo. Iako ga zovu “Strasni”, mnogo je simpatican.

@sentinel said:
    Strasni mi je prilicno nepoznato ime u fotografiji. Koliko to moze biti dobro?

E moj Sentinel :) nisi cuo za Strasnog, pa lik je najjaci u BiH, doduse, trenutno zivi i radi u Parizu

• Avatar Slika sentinel said 1 godina, 8 mjeseci ago:

Sumnjicav sam prema svemu tome, buduci da sam upoznao vec neke kvazi-majstore.

• Avatar Slika Aida said 1 godina, 8 mjeseci ago:

Imash priliku da se uvjeris u suprotno …. veceras je otvaranje njegove izlozbe u Umjetnickog galeriji… :)

@sentinel said:
    Sumnjicav sam prema svemu tome, buduci da sam upoznao vec neke kvazi-majstore.

Strasni je prva liga, kad spomenes njegovo ime prvo ustani :) ali fakat :)

• Avatar Slika nadja said 11 mjeseci ago:

Dali se na ovu skolu mozes tek tako pojaviti na predavanju ili sam vec zakasnila na upis? Koji je princip rada? Hvala.

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2012 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.