Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u Fotografija.ba na Google+

Group Admins

 • Avatar Slika

Nikon

Public Group zadnji put aktivan/na prije 1 mjesec

Za sve one koji znaju prepoznati kvalitetu ;))

POMOĆ – D3100 – PRINT NA DUGMADIMA SE BRIŠE (6 postova)

← Group Forum   Group Forum Directory
 • Avatar Slika said 3 godine, 2 mjeseci ago:

  Ljudi, ja sam prije manje od godinu dana kupio svoj DSLR (iz naslova) i već nakon par mjeseci i stvarno pažljivog korištenja (nije mi bilo lako izdvojiti novce za ovu stvarku) počeo se print na dugmadima koje najviše koristim (info, zoom,pregled fotografija) se počeo skidati,blijediti pa čak i brisati…Naravno, obratio sam se ReFotu i oni su mi rekli da to ne potpada pod garanciju i da takvo što je striktno rezultat “nemarnog postupanja” i “habanja”, te da popravak košta 70,00 KM!!!!!!

  Molim za savjete, iskustva. Ako znate nekoga ko mi može to srediti za manje para a da je u Sarajevu onda bih bio zahvalan, jer mi je strašno frustrirajuće da gledam ovakvo stanje aparata iako ne ometa funkcionalnost ni najmanje niti bi to nekoga ko nije “picajzla” diralo, ali…???!!!

  Dankešn unaprijed svima!

  Pozdrav,

 • Avatar Slika said 3 godine, 2 mjeseci ago:

  E, moj druze, ja imam jos gori problem, valjda imam na rukama neku kiselinu, uglavnom sve gume na aparatu mi se razvlače, guma na objektivu ili na samom aparatu , to sam primjetio i na D80 dok sam ga imao, jedina star je da navučem rukavice platnene pa da sa njima slikam.

 • Avatar Slika said 3 godine, 2 mjeseci ago:

  Meni se desava sa Sigmom 28-135, svi skoro milimetri izblijedili… osim kozmetickog izgleda, nema to nikakvog utjecaja… ne znam sta bi mogao po tom, pitanju, tj. gdje da odneses…

 • Avatar Slika adnan said 3 godine, 2 mjeseci ago:

  meni se na nikonu D90 guma sto ide preko usb kabla i jos nekih prikljucaka nakon godinu rasirila bar 2 cm sad se ne moze ni uklopiti a kad je stavis predje skroz preko aparata, naravno ne smeta kod slikanja ali bode oci :) htio sam je izrezati ali me strah da ne napravim jos gore pa trpim tako, a mislim da je sunce krivo jer na visokim temp. guma se siri ali mislim da bi proizvodjac poput nikona trebao to pretpostaviti mislim da je sa njihove strane sramota da se gume razvlace, odlijepe, slova brisu kao da je neki kinez.iako volim nikon sramota stvarno.

 • Avatar Slika molekula said 3 godine, 2 mjeseci ago:

  teške vam muke.

  Cut here —————–✄———————-
 • Avatar Slika said 3 godine, 2 mjeseci ago:

  molekula idi oguli jabuku. A obzirom na popularnost fotografije (bar u posljednje vrijeme) stvarno me iznenadjuje sto ne postoji neko ko se bavi ovakvim sitnim popravkama…ili postoji a mi ne znamo…ako se neko sjeti nek javi;) a nastavite s komentarima slobodno :)))

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2015 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.