Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u

Group Admins

Info Centar

Public Group zadnji put aktivan/na prije 3 sedmice, 3 dana

Informacije vezane za forum. Pitanja, prijedlozi, kritike ili pohvale vezane za portal.

U laži su kratke noge (62 postova)

← Group Forum   Group Forum Directory
  • Avatar Slika nino said 6 mjeseci ago:

link:
    http://www.fotoss.org/vesti/odlukahuseinsljivo.pdf

That is called grain. It is supposed to be there.
  • Avatar Slika Hare said 6 mjeseci ago:

Malo je reći – žalosno!

“There are no rules for good photographs, there are only good photographs” – Ansel Adams
  • Avatar Slika Sasa Janjusic said 6 mjeseci ago:

Pitanje je šta će AUF BiH uraditi po tom pitanju…

Drago mi je što je nepravda kažnjena… a žao mi je što je to covjek koji je solidan autor… ne znam što mu je to trebalo…

Vi vidite stvari i pitate “ZASTO”, a ja sanjam o stvarima kojih nije ni bilo i pitam “ZASTO NE”?

http://www.facebook.com/sasajanjusic

• Avatar Slika sentinel said 6 mjeseci ago:

Nevjerovatno kako netko tko se bavi fotografijom, a jos duze likovnom umjetnosti, moze uciniti takvo nesto znajuci da ne bi volio da se to desi njegovim fotografijama. Stovise, slati ih na tako poznate natjecaje, otvorene cijelom svijetu, znajuci da ih moze vidjeti svatko, pa i sam autor, pokazuje ili odvaznost i aroganciju ili glupost tog autora. Koji god slucaj da je u pitanju, nijedan nije pozitivan.

Cudi me jedino kako to nitko nije prije primjetio buduci da znam koliko su te fotografije bile eksponirane, neke su dobijale nagrade i na FIAP bienalama. I to zapravo predstavlja “njegove” najbolje fotografije.

Moglo bi se pretpostaviti da nije on plagijator, nego svi ostali, ali tesko moguce.

• Avatar Slika walter said 6 mjeseci ago:

fakat zalosno, i ja se pitam jel lik fakat tako paglu ili sta…

confusion will be my epitaph
  • Avatar Slika shumaher said 6 mjeseci ago:

jes’ vidio ti šljive ‘majstora’ :))))

• Avatar Slika toki said 6 mjeseci ago:

U svakom slucaju razvaljuje photoshop

• Avatar Slika Jhony the king said 6 mjeseci ago:

čitam i ne mogu da vjerujem, čovjek je organizirao različite fotosusrete, galerije, čak sam i ja neke fotografije slaona ta dođanja, ufffff samo kad pomislim
    žalosno….
    vjerujem kako će ovaj slučaj biti dobro iskorišten, kao putokaz svima ostalima koji se odvaže na ovako nešta……
    Treba pratiti kako će Asocijacija za umetničku fotografiju u BiH reagrati, i kakve će odluke donijeti.

• Avatar Slika Andrija said 6 mjeseci ago:

ima li kakav link na fotke da vidim?
    ne mogu otvoriti ovaj pdf.

• Avatar Slika Andrija said 6 mjeseci ago:

sta reci :)

• Avatar Slika Amir-Osmin said 6 mjeseci ago:

Ne mogu da vjerujem, Bože sačuvaj, kakvih sve ljudi… :/

• Avatar Slika walter said 6 mjeseci ago:

@ajmedrama said:
    sta reci :)

kakvu posluku porati…:)

• Avatar Slika sentinel said 6 mjeseci ago:

Meni je takodjer drago sto je ovako nesto uoceno i sto ce biti sankcionisano, ovo ne smije prolaziti nigdje. Toliko se borimo da od nas novine i drugi ne kradu fotografije, a onda nam ih kradu kolege fotografi…
    Ali je zalosno vidjeti koliko je ljudima drago sto ove nagradjivane fotografije nisu njegove postavljanjem ovih smajlija i sto se uopste raduje tudjoj nevolji… Zasluzeno je i neka je, ali da mi je smijesno – nije.

u međuvremenu su se i kolege iz hrvatskih udruženja i portala uključile i iskopale još neke njegove radove koji su, hmmm hajmo to tako reći, sumnjivog autorstva… neki od tih su objavljivani i nagrađivani… jadno sve u svemu

evo copy/paste sa jedne hrvatske stranice:
    “Naravno montaža se u 99% slučajeva vidi i prepozna i tako nešto se diskvalificira, ali ovo što je ovaj lopov radio sa nekim fotografijama nije nedopustiva montaža, malo cropa, flipanje, promjena tona, boje i kontrasta……samo kod njega je slučaj i ono što je kriminalno je to što je to radio sa tuđim fotografijama……još to ne mogu shvatiti !

Ja samo čekam službenu obavijest od HFS-a ili FIAP-a, nešto ovako slično kao što je napravio FSS, pa ćemo službeno objaviti diskvalifikaciju Huseina Šljive sa našeg salona. Obzirom da u propozicijama svakog salona piše da autor odgovara za radove koje šalje i pod krivičnom i materijalnom odgovornošću jamči da su radovi koje šalje njegovo autorsko djelo, Husein Šljivo morati će i prema stvarnim autorima i prema organizatorima salona, morati snositi pravne konsekvence. Samo prije bilo kakvih poteza moramo imati službeni dopis HFS-a ili FIAP-a.

Mislim da je ovo, ako ne jedinstven, a ono izuzetno rijedak slučaj u povijesti FIAP-a !”

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2012 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.