Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u

Group Admins

Info Centar

Public Group zadnji put aktivan/na prije 3 sedmice, 3 dana

Informacije vezane za forum. Pitanja, prijedlozi, kritike ili pohvale vezane za portal.

Fotografski Žargon (4 postova)

← Group Forum   Group Forum Directory
  • Avatar Slika jimmy55 said 3 mjeseci, 2 sedmice ago:

Bilo bi dobro na ovom mjestu iznijeti ,FRAZE FOTOGRAFSKOG ZARGONA.
    Na primjer ,
    Curi ti slika ,
    Previse si je dao K srcu,
    i jos mnogo toga, svi koji upisuju pojmove neka daju i objasnjenje da svi razumiju o čemu se radi.
    ili ono
    + ili -
    ili
    fino,
    dobra.
    Prejaka …..
    dajte malo detalja suvise mi sumorno djeluje kad neko žargonski komentariše fotografiju .

Nisam zgodan …. al sam Nezgodan…
    Nikon D 700-Nikkor lens 50mm f/1,4G,Nikkor lens AF-S VR Zoom – Nikkor 70-300 f/4,5 – 5,6 IF – ED
    Speedlight SB – 900,100 filtera za blic,filter za 50 mm ND,CPL,uskoro 14-24mm f/2.8G ED
  • Avatar Slika bihacit said 3 mjeseci, 2 sedmice ago:

“pregorena” – fotografija preeksponirana na pojedinim dijelovima, izgubljeni svi detalji, te uglavnom neupotrebljiva fotografija. stiče se dojam kao da su ti dijelovi fotografije izgoreni. od toga ovaj izraz.

• Avatar Slika sentinel said 3 mjeseci, 1 sedmica ago:

Ja se ne mogu nicega posebnog sjetiti, pa ako nekome nije problem da napise one koje zna, a i one za koje zeli znati neku definiciju mozemo to uraditi, pa eventualno postaviti negdje uz osnovne fotografske pojmove.

• Avatar Slika molekula said 3 mjeseci, 1 sedmica ago:

@jimmy pa, neke fotografije ili ne zaslužuju bolji komentar ili ostavljaju te bez komentara.. tako da…
    a i nema mnogo nerazumljivih žargona.

Cut here —————–✄———————-

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2012 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.