Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u

Group Admins

Info Centar

Public Group zadnji put aktivan/na prije 3 sedmice, 3 dana

Informacije vezane za forum. Pitanja, prijedlozi, kritike ili pohvale vezane za portal.

Fotke BiH — HITNO! (18 postova)

← Group Forum   Group Forum Directory
  • Avatar Slika ammar said 1 godina, 1 mjesec ago:

Zdravo.

Pravim kalendar BiH za jednu stranu firmu, pa mi nedostaje fotografija.
    Da li je neko od članova f.ba voljan ustupiti koju od svojih fotki? Ukoliko se odlučite da ucestvujete, preview (mozda 600×400) mi mozete poslati na adresu info@fineline.ba. Autorska nakanda nije predvidjena, jer ovaj projekat nije profitablan. Fotografije će, naravno, biti potpisane i neće se koristiti ni u kakve druge svrhe. Kalendar će se dijeliti učesnicima Sarajevo Business Foruma 2011 (6.-8. april).

Ovo su lokacije koje su mi potrebne:
    1. Buna (Hercegovina)
    2. Kula u Gradačcu
    3. Srebrenik (Gradina)
    4. Stolac
    5. Kraljeva Sutjeska – Bobovac
    6. Prokoško jezero
    7. Fojnica
    8. Rijeka Drina
    9. Banja Luka (tvrđava)
    10. Travnik (tvrđava)

— mozete poslati fotografije bilo koje druge lokacije ukoliko smatrate da bi odgovarale.

Pošto pripremu za štampu trebam poslati u srijedu, fotografije bi mi trebale sutra do 16 sati.

Hvala
    Ammar Makić

• Avatar Slika nino said 1 godina, 1 mjesec ago:

ni ti ne dobijaš naknadu za svoj rad?

That is called grain. It is supposed to be there.
  • Avatar Slika M-Style said 1 godina, 1 mjesec ago:

ccc… Pravis kalendar, ali ti fali fotografija???
    E i ovo da vidim…
    Sretno…

• Avatar Slika freezer said 1 godina, 1 mjesec ago:

Poslao bih i ja svojih fotki koje mi ni ne trebaju da imam s ovih lokacija. Sretno ipak.

• Avatar Slika sentinel said 1 godina, 1 mjesec ago:

Gdje li se samo totalni amateri uvale u ove neke gaže?
    Od 12 mjeseci nema za 10 i radi kalendar za stranu firmu…

• Avatar Slika walter said 1 godina, 1 mjesec ago:

a ti kao dzabaluka radis kalendar :D

confusion will be my epitaph
  • Avatar Slika Hara said 1 godina, 1 mjesec ago:

De ba ako cete dat’ dajte, fino momak upitao…

• Avatar Slika Hare said 1 godina, 1 mjesec ago:

Nije problem sto je on fino upitao, samo svi koji zive od ovog posla, znaju koliko vremena treba za dobru fotografiju. Pogotovo za kalendar! Kalendar se radi 12 mjeseci a ne tri dana prije nego sto treba otici na stampu tako da razumijem reakcije korisnika, pogotovo sto je rijec o ozbiljnom dogadjaju koji organizuje ozbiljna firma. Ipak i Amar ima pravo da nesto trazi pa da to ili dobije ili ne. U svakom slucaju, koliko god sam protiv ovakvih polovnih rjesenja – sretno!

“There are no rules for good photographs, there are only good photographs” – Ansel Adams

Nije meni problem razumjeti reakcije, problem mi je razumjeti zasto ih neko bas u ovom trenutku ispoljava kad je momku frka, ko da on ne zna da je pogriješio . . . i ko biva niko nikad nije bio u govnima pa se probao čupat . . .

• Avatar Slika walter said 1 godina, 1 mjesec ago:

ma hara sve je to ok, niko nema nista protiv momka, evo da imam nesto od toga sto trazi, poslao bi bez obzira na cinjenicu da je jako neozbiljno raditi na takav nacin

• Avatar Slika Hare said 1 godina, 1 mjesec ago:

@walter said:
    ma hara sve je to ok, niko nema nista protiv momka, evo da imam nesto od toga sto trazi, poslao bi bez obzira na cinjenicu da je jako neozbiljno raditi na takav nacin

Bas tako :) bolje ne uzeti posao koji se ne moze zavrsiti nego ovako nesto raditi, to je moj stav, ali Amaru sretno

Ekipa . . . tako i jest . . . ma jebiga :P ! Pozdravi!

• Avatar Slika jimmy55 said 1 godina, 1 mjesec ago:

Ma raja to se rijesi za tren das fotografiju , a on neka ti da kalendar, ispod fotografije ime autora ,ukoliko nema tužba za autorska prava i ko dobije ,a ko izgubi….

Nisam zgodan …. al sam Nezgodan…
    Nikon D 700-Nikkor lens 50mm f/1,4G,Nikkor lens AF-S VR Zoom – Nikkor 70-300 f/4,5 – 5,6 IF – ED
    Speedlight SB – 900,100 filtera za blic,filter za 50 mm ND,CPL,uskoro 14-24mm f/2.8G ED
  • Avatar Slika denis071 said 1 godina, 1 mjesec ago:

pravi kalendar za stranu firmu koji ce se dijeti na biznis forumu i za to nema naknade????? halo, logika je cudna stvar zar ne?
    meni ovo zvuci da neko pravi kalendar i uzme fotke dzaba od drugih a uzme pare sebi

• Avatar Slika terzabl said 1 godina, 1 mjesec ago:

Ja sam mu poslao mail sa linkovima gdje drzim fotografije pa neka pogleda i izabere ako mu se nesto svidi, uslov je bio 3 kalendara meni i napismeno da ih nece koristiti u druge svrhe.
    Ali ocekivao sam bar odgovor, pogledao ne odgovara ili nesto slicno, medjutim ni a ni b.

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2012 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.