Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u

Group Admins

Foto Oprema

Public Group zadnji put aktivan/na prije 2 mjeseci

Stvari bez kojih se ne može. Fotoaparati. Objektivi. Dodatna oprema

Savjet za adapter Minolta na Nikon (5 postova)

← Group Forum   Group Forum Directory
  • Avatar Slika Edvin said 1 godina, 5 mjeseci ago:

Vozdra :)

Dobio sam skoro jedan fin stari SLR Minolta X700 aparatic i uz njega i tri objektiva. Cuo sam da postoje neki adapteri i vidio sam nesto od toga na ebay ali nisam siguran da li to stvarno i kako odgovara za moj Nikon D90.
    Prvenstveno mi treba barem za ovaj macro objektiv sa minolte da ga koristim na nikonu, ukoliko je to moguce.
    PA eto, ako moze mala pomoc iskusnijih u ovom polju :) ne bi bilo lose ni da me uputi na neki link na ebay-u ako mu nije problem, pa da pokusam to naruciti onda ukoliko je izvodiva takva kombinacija.

Hvala.

Haman nema iskustava s ovim

• Avatar Slika F-kinja. said 1 godina, 5 mjeseci ago:

Javi se Freezzeru on zna koji navoj ide za nikon i nisam sigurna da možeš minoltine objektive koristiti. Da, Relvolveraš je uzimao navoj za nikon d90, ali koristio je helios objektive.

Ja sam nabavila M42 navoj (za olympus) i isprobala s njim helios 44M, 2/58. Platih ga 15 KM, ali nisam direktno preko ebay-a nego preko posrednika.

Najbolje je šutjeti na maternjem jeziku.

Havala Soleil :) Poslat cu mu poruku :) a mogu i ovi minolta jer imaju prelazi, ali da mi je samo da mi neko potvrdi, jer ima ovih oznaka objektiva more jedno :) pa nisam vise siguran

• Avatar Slika Eldar said 1 godina, 5 mjeseci ago:

taj adapter ti ima korekcijsko staklo = guta blendu i kvaliteta je smece, nikon sto se tici tih adaptera je jako los, jedino neke m42 objektive mozes koristiti bez stakla al opet ne ide svaki objektiv na beskonacno sve zavisi vece fokalne velicine mogu na vecu daljinu fokusirati.

kupiti adapter se moze koliko ces biti zadovoljan s njim to je pitanje…

pozdrav

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2012 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.