Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u

Group Admins

Foto Oprema

Public Group zadnji put aktivan/na prije 2 mjeseci

Stvari bez kojih se ne može. Fotoaparati. Objektivi. Dodatna oprema

Kompatibilnost starijih bliceva (7 postova)

← Group Forum   Group Forum Directory
  • Avatar Slika edinn said 11 mjeseci, 2 sedmice ago:

Dobih danas jedan stariji blic, za analogni aparat, Luxon 9800A pa me interesuje ima li iko iskustva sa ovim ili bar slicnim blicevima, posto bih ga volio koristiti na svom Nikonu D40x ali nisam siguran smijem li, je li mu velika voltaza i hoce li mi zbog toga spaliti elektroniku u aparatu :D guglam cio dan ali nikakvih specifikacija ni uputstva ne nadjoh.
    Blic koristi 4 AA baterije od 1.5V, iko strucan da pomogne? Hvala :)

Resistance is futile. You will be assimilated.
  • Avatar Slika Eldar said 11 mjeseci, 2 sedmice ago:

Nikon Podrzava bliceve do 230V ili 250V..
    Posto nema tog luxona na botzilla uzmi multimetar stavi na + i – kontakte i vidi kolika mu je voltaza…

mada ja mislim da je oko 12V ali ti provjeri opet ;)

Pozdrav

• Avatar Slika edinn said 11 mjeseci, 2 sedmice ago:

Hvala @Eldare, uspio sam naci na netu informaciju da mu je voltaza 70V a kako si ti rekao da Nikon podrzava do 230V, smogao sam hrabrosti i prikljucio blic. Aparat nije sprzen, znaci da radi :D
    Pozdrav.

• Avatar Slika freezer said 11 mjeseci, 2 sedmice ago:

Samo da te napomenem, za ubuduce: aparat ti ne mora odmah prestat’ radit, nego ti moze za jedno mjesec pocet pokazivat znakove ‘przenja’. :) Sretno s blicem ;)

• Avatar Slika edinn said 11 mjeseci, 1 sedmica ago:

Uh Freezeru, sad si me uozbiljio :D nadam de da ipak nece, ali cu ipak gledati da ne blicam kad bas ne budem morao. Hvala na savjetu!

• Avatar Slika freezer said 11 mjeseci, 1 sedmica ago:

@edinn said:
    Uh Freezeru, sad si me uozbiljio :D nadam de da ipak nece, ali cu ipak gledati da ne blicam kad bas ne budem morao. Hvala na savjetu!

To sam i ja procitao i zaprepastio se! Ali nadam se da nece biti tako u tvom i u mom slucaju. :) Dobro svjetlo zelim :)

• Avatar Slika Eldar said 11 mjeseci, 1 sedmica ago:

ja sam sa Hanimex TZ*2 koji ima u sebi 220V fotkao preko 4mjeseca :D
    ispucao 1000ikusur fotki s D40 i nista mu nije bilo ^^

Sve zavisi od srece (mozda)

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2012 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.