Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u

Group Admins

Foto IQ

Public Group zadnji put aktivan/na prije 2 sedmice, 2 dana

Pitanja. Foto tehnike. Tutorijali. Photoshop

Adobe Photoshop CS 4 Problem (6 postova)

← Group Forum   Group Forum Directory
  • Avatar Slika freezer said 11 mjeseci, 2 sedmice ago:

Pozdrav ljudi! Ovako, neko bi mozda znao rjesenje problema. Adobe Photoshop CS 4 portable verzija u pitanju… ne znam je li do toga sto je portable… ali kad idem na File -> File info, izbaci mi error i ne otvori uopste taj prozorcic… pa eto…

• Avatar Slika CJ said 11 mjeseci, 2 sedmice ago:

Portable verzija omogucuje da program startujes bez instalacije. znaci imas ga na stiku i mozes ga koristiti na bilo kojem kompu. Sad mi nije jasno zasto ides na File info ako nemas nista otvoreno. Da bi otvorio fotku moras ici na File –>open

• Avatar Slika freezer said 11 mjeseci, 2 sedmice ago:

@seafood said:
    Portable verzija omogucuje da program startujes bez instalacije. znaci imas ga na stiku i mozes ga koristiti na bilo kojem kompu. Sad mi nije jasno zasto ides na File info ako nemas nista otvoreno. Da bi otvorio fotku moras ici na File –>open

Ma znam ja sta je portable verzija. Stvar je u ovome: jedan portal kojem saljem fotke opis fotki prihvata kad se napisu u File Info polju…

• Avatar Slika sentinel said 11 mjeseci, 2 sedmice ago:

To je stvar sa portabilnim verzijama. Neke su dobre, a neke ne valjaju nicemu.
    Mislim, mada nisam siguran, da mi neke verzije nisu htjele raditi ni sa RAW formatima. Dakle, sve je u tome na sto naidjes. Ja sam jednom naisao na dobru verziju portabilne cetvorke koja mi je cak i RAW format pretvarala u thumbnail i mogao sam odmah vidjeti fotografiju, ali nikako da opet to nadjem. Tako da radije koristim citavu CS5 verziju, jer nikad ne znas sta ti nekad moze zatrebati. Iako sam pobornik sto manje obrade.

• Avatar Slika edinn said 11 mjeseci, 2 sedmice ago:

To je taj problem sa portabilnom verzijom koja je crackovana od strane crackerske zajednice i nije izdana od strane Adobe-a. Zato i jest cca. 50-100 MB.
    Ali zato mozes koristiti odvojeni program za EXIF, ja koristim PhotoME, odlican je i besplatan, velika preporuka :)

Resistance is futile. You will be assimilated.
  • Avatar Slika username said 11 mjeseci ago:

koji je error u pitanju?

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2012 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.