Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u

Group Admins

Canon

Public Group zadnji put aktivan/na prije 20 sati, 17 minuta

Za sve one koje znaju prepoznati PRAVU kvalitetu

Canon 40D VS 450D (14 postova)

← Group Forum   Group Forum Directory
  • Avatar Slika milinkic said 8 mjeseci, 3 sedmice ago:

Pozdrav svima :)

Ponudjeno mi je da mijenjam svoj 450D ( 7300 okidanja) za 40D sa battery gripom (oko 8000 okidanja) uz moju nadoplatu od 250KM. Oba tijela u odlicnom stanju.

Sta vi mislite o ovome? Da li je razlika izmedju 40D i 450D vrijedna tih 250 KM?

• Avatar Slika freezer said 8 mjeseci, 3 sedmice ago:

Ja sto znam o Canonima je… da je 40D visa klasa, zar ne? Eh sad, sad su dosli 50D i 60D pa onda…

@freezer said:
    Ja sto znam o Canonima je… da je 40D visa klasa, zar ne? Eh sad, sad su dosli 50D i 60D pa onda…

Da, da… stoji sve sto si rekao… Ali kontam 250KM i nije puno za prelazak na visu klasu DSLR-a. Ali sam stavio temu da cujem jos misljenja iskusnijih :)

• Avatar Slika speedster said 8 mjeseci, 3 sedmice ago:

@milinkic said:
    Pozdrav svima :)

Ponudjeno mi je da mijenjam svoj 450D ( 7300 okidanja) za 40D sa battery gripom (oko 8000 okidanja) uz moju nadoplatu od 250KM. Oba tijela u odlicnom stanju.

Sta vi mislite o ovome? Da li je razlika izmedju 40D i 450D vrijedna tih 250 KM?

jos ako dobijes grip itekako vrijedna… bar po mom misljenju… dobijas 6.5 fps u odnosu na 3.5 fps i max brzinu zatvaraca od 1/8000s… iako sam citao da je ovih 6.5 fps ustvari 6.3 fps i to pri brzini zatvaraca od 1/500s.. ali svejedno to je skoro pa duplo brze.. meni je to bitno jer volim sportsku fotografiju pa… :D

• Avatar Slika freezer said 8 mjeseci, 3 sedmice ago:

Ah pa nije ni 50mm 50mm vec 51.3mm :) o.2 fps, tesko da nesto mijenja. Dobra ponuda, ja bih uzeo da mogu.

• Avatar Slika speedster said 8 mjeseci, 3 sedmice ago:

@freezer said:
    Ah pa nije ni 50mm 50mm vec 51.3mm :) o.2 fps, tesko da nesto mijenja. Dobra ponuda, ja bih uzeo da mogu.

heh.. zavisi kako ko gleda na to… mogli su recimo ti iz canon-a rec da je to ustvari 6.3 fps kao sto su uradili za 50D… ha ja

• Avatar Slika Eldar said 8 mjeseci, 3 sedmice ago:

ako ne fotkas skejt, skije, board ili druge sportove onda ti uopce ne trebaju fps.

40D se jako puno koristi i jako dobra je kamera jer se poredi sa Nikon D300.

• Avatar Slika Haris T. said 8 mjeseci, 3 sedmice ago:

Tržišna razlika (prema Ebay) je oko 200 KM.
    http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=canon+400d+body&_sacat=0&_odkw=canon+40d+body&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313
    http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=canon+40d+body&_sacat=0&_odkw=canon+400d+body&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

Hvala svima, haman da sutra ipak idem u Sarajevo na razmjenu tijela :)

40D je tu… tijelo, grip sa 2 baterije i zicani okidac sam dobio za 450D + 230 KM :D

• Avatar Slika Saudin Bajrić said 7 mjeseci ago:

aj sad nam reci jesi li zadovoljan?
    ja mislim da jesi :-)

Still waiting for my saviour, storms tear me limb from limb…
  • Avatar Slika dzoni46 said 7 mjeseci ago:

I ja bih volio cuti jednu recenziju zadovoljstva…. :)

Ovako…naučite se čitati i pisati svjetlost, a ne čime je ta svjetlost nastala! ;)
    “Nisam tu, izašao sam napolje da trazim motive za stock” ;)
    Ne vjerujte svakome šta pričaju o meni- Lijepi Dzoni.
  • Avatar Slika Dinchy said 3 mjeseci, 3 sedmice ago:

i ja sam presao ist otako sa 450d na 40d i 450d (bez uvrede za one koji imaju) je kao igraca spram 40D, i manji i “plasticniji”…

_______________________________________________________________________________
    With ART the possibilities are endless
  • Avatar Slika milinkic said 3 mjeseci, 3 sedmice ago:

Jooj tek sad vidim sve ove komentare xD Prezadovoljan sam zamjenom, bas kao sto Dinchy rece, 450D je fkt igracka naspram 40D. Najvise mi znaci onaj display na vrhu te WB, ISO i ostali dugmici kojima pristupam direktno a ne preko menija… :)

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2012 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.