Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u

Group Admins

Canon

Public Group zadnji put aktivan/na prije 20 sati, 16 minuta

Za sve one koje znaju prepoznati PRAVU kvalitetu

30D vs 40D (3 postova)

← Group Forum   Group Forum Directory
  • Avatar Slika speedster said 3 mjeseci, 4 sedmice ago:

tijelo 30D za 400KM ili tijelo 40D za 700KM??
    vrijedi li dati dodatnih 300KM za 40D u odnosu na 30D??

• Avatar Slika milinkic said 3 mjeseci, 4 sedmice ago:

Imam 40D, a radio sam sa 30D i mislim da nema neke velike razlike, tj ima nekih sitnica koje definitivno ne vrijede 300KM :)

• Avatar Slika Dinchy said 3 mjeseci, 3 sedmice ago:

ja bih ipak rekao da vrijedi, tako ist ovrijedi i nastavak na 50D. razlika izmedju 30-40D je od dva dodatna megapiksela, boljeg procesora digic III, boljeg autofukusa, izmjenjiva fokusna stakla, veci ekran iza, bolji mehanizam i brzi ogledala i okidanja, tih rad naspram 30D, 1,5 frame u sekundi vise po RAW, a 35 uzastopnih fotografija vise nego 30D, AF-On mogucnost, kelvin do hladnijeg 2500 (2800 kod 30D). znaci napredak je tu, samo ako se i koristi!!! malo manja je prednost 50D nad 40D ali ipak postoji, 5 megapiksela ipak, a ko kaze da nije vazno vara se, ipak jeste vazno kad editujes gotografije u detalj, lakse je ipak na vecoj… i nikad se ne zna kad ce ti zatrebati print od A0 formata, pa tu je ipak bolji 50D. ne bi inace ovi iz Canona izbacivali nove modele. a vrijedi 40D 700. ako je oko nekih 10.000 fotografija.

_______________________________________________________________________________
    With ART the possibilities are endless

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2012 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.