FOTOGRAFIJA.BA | Blog
Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u Fotografija.ba na Google+

Autor: F.ba

REPORTAŽA: Dajak, jedan, jedini

Datum i vrijeme objave: 29. August 2016. u 10:48 Kategorija: Info, Reportaže Autor: F.ba

Legenda kaže da je dajak nastao i prije Banje Luke, a da je u njemu plovio osnivač grada … Mada, malo bliže samoj istini je priča da je dajak-čamac nastao kao potreba i kao sredstvo prevoza robe sa jednog na drugi kraj grada i sa jedne strane obale na drugu.

Dajak je jedinstven u svijetu i ne postoji kao takav nigdje drugo osim u Banja Luci koja ljubomorno čuva tradiciju i simbol Dajaka – zapisao je u reportaži Selver Skorup.

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Reportaže na portalu Fotografija.ba se objavljuju svaki drugi ponedjeljak, a sve sa ciljem promovisanja kvalitetnih fotopriča.

Sponzor reportaža je Canon Bosna i Hercegovina, a sve do sada objavljene reportaže pogledajte OVDJE.

Ukoliko želite da objavite priču u ovoj rubrici, pošaljite upit na info@fotografija.ba

Autor: F.ba

Program festivala Organ Vida

Datum i vrijeme objave: 17. August 2016. u 15:29 Kategorija: Vijesti Autor: F.ba

Osmi po redu fotografski festival Organ vida okuplja mladu fotografsku scenu, međunarodno istaknute stručnjake i kritičare suvremene fotografije s ciljem promicanja suvremene fotografske prakse i umjetnosti općenito. Festival i ove godine nudi bogat izložbeni, diskurzivni, edukativni, filmski i glazbeno-scenski program. Poziv za sudjelovanje u edukativnom programu Organa Vida otvoren je do 31. 8., a ovogodišnje radionice održat će Kristin Dittrich, Alixandra Fazzina, Donald Weber, Erik Vroons, Olja Triaška Stefanović i Juraj Blaško te Snježana Josipović.

Kurirati fotografiju s Kristin Dittrich dvodnevna je radionica, koja će pružiti proširene smjernice iz kustoskog polja te strukturirani i dobro razrađen metodički plan za svoje sudionike. Održat će se u Oris Kući Arhitekture od 15. do 17.9., na engleskome jeziku.

organvida.com/events/kristindittrich/

Rizična posla (ne doista): Ekonomija pripovijedanja s Donaldom Weberom dvodnevna je radionica gdje će se polaznici fokusirati na pronalazak jasnoće vizije kroz proces pisanja, što će im omogućiti da osmisle priče koje žele ispričati vlastitim glasom. Održava se 14. i 15. 9. na Arhitektonskom fakultetu, jezik održavanja radionice je engleski.

organvida.com/events/donaldweber/

Radionica Razvoj fotografskog potpisa s Erikom Vroonsom pomaže fotografima razviti i oblikovati vlastiti fotografski „potpis“ podizanjem svijesti o konceptualnom razmišljanju. Naučite kako razmišljati o djelu u nastajanju te postupno izgrafiti priču o njemu, kako to djelo prezentirati vizualno i u pisanom obliku od 14. do 15. 9. na Arhitektonskom fakultetu.

organvida.com/events/razvoj-fotografskog-potpisa-erik-vroons/

Jednodnevna radionica za djecu od 7 do 12 godina starosti Fotogrami sa Snježanom Josipović fokusira se na stvaranje fotografske slike bez fotoaparata, a održat će se u Hrvatskom školskom muzeju. Fotogrami su fotografske slike napravljene bez upotrebe kamere, postavljanjem objekta izravno na foto-osjetljivi materijal kao što je foto-papir (koji sadrži zrnca srebra osjetljiva na svjetlost).

organvida.com/events/fotogrami2016/

Alixandra Fazzina, ugledna fotografkinja koja se bavi temom rata i pripadnica prestižne zaklade i fotografske agencije NOOR, održat će u Zagrebu trodnevnu radionicu pod nazivom Izbliza: Dugoročno dokumentarno pripovijedanje. Prijavite se i uključite u detaljne diskusije čiji je cilj promišljanje o suptilnostima prikazivanja priča i ukazati na to kako iskazati priču s velikim senzibilitetom. Radionica uključuje individualni pregled portfelja polaznika.

http://organvida.com/events/alixandra-fazzina-hr/

Olja Triaška Stefanović i Juraj Blaško, predavači na Akademiji umjetnosti i dizajna u Bratislavi, održat će popularnu radionicu Kako izraditi photo zine. Cilj je radionice vizualna analiza sociokulturnih i povijesnih aspekata grada i promjena u njegovim socijalnim, kulturnim, političkim i arhitektonskim strukurama. Na kraju radionice svaki će polaznik izraditi vlastiti photo zine.  http://organvida.com/?p=6118

Mlada fotografska scena, osim na izložbi Otkrivanja, čije finaliste možete pogledati na linku, imat će se priliku predstaviti na Open Show Zagreb te Portfolio Review, za koje su prijave u tijeku. 

Open Show Zagreb zasnovan je na ideji interakcije između fotografa i publike, gdje se kroz razgovor i otvorenu diskusiju predstavljaju fotografi i njihov rad unutar kraćih prezentacija.

organvida.com/events/open-show-zagreb/

Za Portfolio review mogu se prijaviti se profesionalni fotografi, studenti umjetničkih akademija kao i iskusni amaterski fotografi. Ove godine portfolije će komentirati:

Louise Clements (UK, umjetnička direktorica FORMAT festivala),

Natasha Christia (ES, spisateljica, direktorica DocField festivala),

Kristin Dittrich (DE osnivačica F/Stop festivala te SHIFT fotografske škole),

Sandra Vitaljić (CRO, profesorica fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u zagrebu),

Erik Vroons (NL glavni urednik GUP Magazine-a i Newdawn Paper-a).

Stručnjaci će također glasati za najbolji portfolio, a pobjednikov rad bit će izložen na Organu Vida 2017. godine.

organvida.com/events/portfolio-review-2016-hr/

Organ Vida na društvenim mrežama:
FB: https://www.facebook.com/OrganVida/

TW: https://twitter.com/OrganVida

IG: https://www.instagram.com/organvida_festival/

Event radionice: https://www.facebook.com/events/1180984465274730/

Autor: F.ba

REPORTAŽA: Obnovljena tradicija

Datum i vrijeme objave: 15. August 2016. u 10:14 Kategorija: Info, Reportaže, Vijesti Autor: F.ba

Gazi Husrev-begova biblioteka u Sarajevu prva je biblioteka za koju pouzdano znamo kada je osnovana, a to je po historijskim podacima 8. januar 1537. godine.

Sve do 1863. godine, Biblioteka je bila u sklopu Kuršumlije medrese. Te je godine, na poticaj Topal Osman-paše, guvernera Bosne, uprava Gazi Husrev-begova vakufa dogradila jednu veću prostoriju uz Begovu džamiju ispod munare za Biblioteku. Tu je bila smještena do 1935. godine kada je, zbog povećanja knjižnog fonda, preseljena u prostorije ispred Careve džamije, gdje je ostala do početka rata te je u periodu od 1992-1995. godine iz sigurnosnih razloga promjenila više lokacija. Danas se Gazi Husrev –begova biblioteka nalazi u srcu Starog Grada, u ulici Gazi Husrev-begova 46, gdje je izgrađen novi reprezentativan objekat isključivo za tu namjenu. 15. januara 2014.  Riječ je o modernom zdanju, koje trenutno ima preko 100.000 bibliotečkih jedinica – stoji u reportaži koju potpisuje Haris Čalkić. Reportaža je u drugom editu objavljena i u Brownbook magazinu.

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Reportaže na portalu Fotografija.ba se objavljuju svaki drugi ponedjeljak, a sve sa ciljem promovisanja kvalitetnih fotopriča.

Sponzor reportaža je Canon Bosna i Hercegovina, a sve do sada objavljene reportaže pogledajte OVDJE.

Ukoliko želite da objavite priču u ovoj rubrici, pošaljite upit na info@fotografija.ba

Autor: Dejan Djuric

Prijavite se na foto konkurs “Ljepote Republike Srpske”

Datum i vrijeme objave: 12. August 2016. u 07:51 Kategorija: Vijesti Autor: Dejan Djuric

Centar za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida raspisuje Prvi foto konkurs pod nazivom: „Ljepote Republike Srpske“.

Na konkurs mogu biti prijavljene fotografije koje nisu starije od jedne godine. Radovi se dostavljaju do 15. Septembra 2016.godine, na mail prirodneljepoters@gmail.com

Potrebno je da fotografije budu minimalnog formata 30×20 cm 300dpi, odnosno da duža strana ima minimalno 2440 piksela, kao i fotografije nastale mobinim telefonima. Fotografije mogu biti minimalno obrađene poštujući etičke principe u fotonovinarstvu. Broj radova po autoru nije ograničen.

Na konkurs se mogu prijaviti svi profesionalni i amaterski fotografi, bez teritorijalnih ograničenja. Učešće se ne naplaćuje.

Fotografije moraju biti memorisane tako da sadrže naziv fotografije, mjesto nastanka fotografije i ime i prezime autora.

Prijavljujući se na konkurs, učesnici prihvataju sve uslove konkursa i izjavljuju da su slike njihove te da ne krše autorska prava druge osobe. Učešćem na konkursu, učesnici su saglasni da radovi budu objavljeni na kalendarima koji će se štampati u Centru, a prvenstveno imati za cilj promovisanje prirodnih ljepota Republike Srpske.

Autori fotografija koje budu odabrane će biti nagrađeni zahvalnicom kao i promotivnim materijalom za koji će se koristiti njihove fotografije.

Autor: Dejan Djuric

#Furajpozitivu i pošalji gotivu!

Datum i vrijeme objave: 10. August 2016. u 11:10 Kategorija: Info, Vijesti Autor: Dejan Djuric


Sarajevo, 10.08.2016. – Dosta ti je teških tema i kritika društva. Dosta ti je crne hronike i narandžastih meteoalarma. Pokaži koliko si pozitivan, te kroz objektiv mobitela ili fotoaparata zabilježi pozitivan trenutak, situaciju, osobu, ili građevinu, odnosno ono što u tebi budi pozitivne emocije, a to može biti bilo što. Budi inspiracija, potakni druge na pozitivno razmišljanje o budućnosti i pokaži svoju kreativnost.

Uslikaj svoju super pozitivnu fotografiju i učestvuj u takmičenju, a više detalja potraži na Facebook stranici https://www.facebook.com/furajpozitivu/. Nagrade za najbolje su 5 poklon vaučera u iznosu od 500 KM i čekaju na vas!

Ponosna na postignuto, motivirana još većim izazovima, Svjetska banka ove godine obilježava 20. godina postojanja i partnerstva u Bosni i Hercegovini. Svjetska banka aktivno uključuje i podržava angažman mladih kroz projekat Pogled u budućnost #Furajpozitivu.

Autor: F.ba

REPORTAŽA: Ribari Šri Lanke

Datum i vrijeme objave: 1. August 2016. u 20:00 Kategorija: Info, Reportaže, Vijesti Autor: F.ba

Ribarenje u Šri Lanci je jedini izvor prihoda za najsiromašniji sloj stanovništva koji živi u priobalnim selima i gradovima. Obično isplovljavaju oko 5 sati ujutro da bi se vraćali nekoliko sati kasnije. Jednostavni čamci koje sami prave ih ne mogu odvesti u dijelove mora gdje bi lovili ribu veću od srdela. Dok tresući mreže vade sitne ribe iz njih, desetine vrana i drugih ptica spremno čekaju svoju priliku da ugrabe nešto. Većina izlova srdela se odmah soli u velikim bačvama. Ta srdela će biti njihov jedini izvor proteina tokom godine. Oni koji imaju više sreće rade za vlasnike većih ribarskih brodica. Cijena ribe na tržnici je previsoka za dobar dio stanovništva te su kupci uglavnom vlasnici restorana. Južni dio Šri Lanke je turistička Meka ostrva i neki od lokalnih ribara su zamijenili mukotrpan lov poziranjem za turiste, sjedeći na štapovima zabodenim u plićak, pokazujući im kako izgleda tradicionalni ribolov. No, ne završi svaka riba na tanjiru. One zlatne, ipak, idu u akvarijume – zapisao je u reportaži Amer Kapetanović.

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Reportaže na portalu Fotografija.ba se objavljuju svaki drugi ponedjeljak, a sve sa ciljem promovisanja kvalitetnih fotopriča.

Sponzor reportaža je Canon Bosna i Hercegovina, a sve do sada objavljene reportaže pogledajte OVDJE.

Ukoliko želite da objavite priču u ovoj rubrici, pošaljite upit na info@fotografija.ba

Autor: F.ba

REPORTAŽA: Originalna kopija

Datum i vrijeme objave: 12. Juli 2016. u 07:53 Kategorija: Info, Reportaže, Vijesti Autor: F.ba

Kalajisanje je stari zanat i umijeće pravljena posuđa i alata od bakra. U Kaknju, Velija, poznatiji kao Delija je jedan od najboljih majstora ovog zanata sa godinama porodične tradicije. On izrađuje gotovo sve od sačeva do džezvi. Za Veliju u Kaknju znaju gotovo svi, a priča se da je većina proizvoda od bakra koji se prodaju na Baščaršiji  kao  autentični suveniri, baš njegovih ruku djelo.  Ustvari, proizvodi i jesu autentični samo su napravljeni četrdesetak kilometara dalje u skromnoj radionici a ne na mjestu gdje kupujete. Kada Veliju pitate je li ovo istina, kao odgovor dobijete zagonetan osmijeh uz komentar da on svakako radi sa svim većim tržnim centrima i proizvođačima proizvoda od bakra – stoji u reportaži koju potpisuje Haris Čalkić.

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Reportaže na portalu Fotografija.ba se objavljuju svaki drugi ponedjeljak, a sve sa ciljem promovisanja kvalitetnih fotopriča.

Sponzor reportaža je Canon Bosna i Hercegovina, a sve do sada objavljene reportaže pogledajte OVDJE.

Ukoliko želite da objavite priču u ovoj rubrici, pošaljite upit na info@fotografija.ba

FOTOSOFIA 11 – sedam dana, petnaest fotografa, dvjesto fotografija

Datum i vrijeme objave: 22. Juni 2016. u 10:23 Kategorija: Info, Vijesti Autor: Haris Čalkić

Gotovo 200 kreativnih fotografija nastalo je u samo sedam dana jedanaeste po redu Fotosofije, besplatnog seminara za naprednu fotografiju koji se od 12. do 19. lipnja održao u Termama Tuhelj pod vodstvom Damira Hoyke, višestruko nagrađivanog umjetničkog fotografa koji već trideset godina stvara, a posljednje desetljeće i prenosi svoje znanje mladim fotografima.

Petnaest odabranih i ove je godine na Fotosofiju stiglo iz cijele Hrvatske, a pridružila im se i seminaristica iz Knjaževca u Srbiji te dva fotografa iz Bosne i Hercegovine – jedan iz Travnika, a drugi iz Sarajeva.

- Moj brat je prije pet godina prošao Fotosofiju i njegov je rad po glasovima publike izabran za najbolji na cijeloj generaciji. Kada je došao kući, potpuno se tome posvetio i danas studira fotografiju u Beču. Njegov entuzijazam zarazio je i mene i kada sam vidjela da sam dovoljno spremna, prijavila sam se na Hoykin seminar i prošla iz prve – kaže Željka Aleksić, koja se posebno istaknula snimajući art fotografije u kojima uzvijek iznova iznenadi otkačenim i neočekivanim elementima.

Art fotografija bila je samo jedna od tema koju su seminaristi snimali. Najviše fotografija nastalo je na Celebrity dayu – jednodnevnom snimanju poznatih.

- Od fotkanja mi je gore šminkanje, to mi je najteži dio snimanja bilo koje vrste. No uvijek je lijepo raditi s profesionalcima koji znaju što hoće. Prvi put sam na Fotosofiji i ovo što sam vidio je vrlo ozbiljno i organizirano, očekivao sam raskalašeniju ekipu, ali ovo je jedna, rekao bih, germanska organizacija koju Hoyka drži strogo pod kontrolom – rekao je Mile Kekin koji i sam inače rado fotografira, ali samo sa svojim pametnim telefonom. Otkrio je kako vrlo rijetko na mobitelu poslije pogleda što je fotografirao, ali i dalje voli razvijati slike.

- Najviše vrijedi ona slika koja se poslije razvije i stavi u fotoalbum. Zadnji fotografiju sam dao razviti prije dva mjeseca, a sada se spremam opet – otkrio je Kekin.

Osim Kekina, Hoykinim seminaristima pozirali su i pjevač Psihomodopopa Davor Gobac, glumci Vedran Mlikota, Rene Bitorajac, Danijela Pintarić, Lena Bogdanović i Slobodan Stefanović, veslač Damir Martin, gimnastičar Mario Možnik, stolnotenisač Zoran Primorac, pisac Bruno Šimleša, naš proslavljeni rukometaš Vlado Šola,meteorologinja  Dunja Mazzoco Drvar, te Doris Pinčić i Natko Zrnčić Dim koji su odnijeli pobjedu na utrci na šest kilometara dugoj utrci pod nazivom Fotosofia 11 Run.

Na pitanje kako je došao na zamisao da u fotoseminar ukomponira cross, Hoyka nam je rekao:

-        ­ Volim trčati i koristim svaki slobodan trenutak da otrčim nekoliko kilometara u komadu. Tada mi često na pamet padaju razne ideje koje kasnije realiziram kroz fotografiju ili u nekim drugim područjima života pa je tako bilo i ovaj put. Utrka nam je bila predah od cjelodnevnih snimanja koja su često trajala do kasno u noć. Svojim seminaristima uvijek kažem: nemojte snimati klasičan portret, snimite nešto zabavno, nadrealno i likovno atraktivno, budite kreativni – otkrio je Hoyka pod čijim je vodstvom odrađeno i modno snimanje.

Naime, u tih sedam dana mladi su fotografi imali priliku doživjeti i kako izgleda jedan dan u životu modnog fotografa. Uz pomoć Hoyke i Franje Matkovića, jednog od najtalentiranijih mladih hrvatskih modnih fotografa, seminaristi su učili kako komunicirati s modelom, gdje pozicionirati svjetlo i kako izabrati najbolju lokaciju za snimanje.

Kako bi modni tim, koji je činilo desetak stilista, frizera, make-up artista i tri modela, snimanje odradili poput profesionalaca, pobrinula se tvrtka Haddad s najnovijim ljetnim kolekcijama – Geisha’s story i Urban desert – nastalim pod palicom kreatorice Zrinke Haddad.

-Izbor koji su napravili stilisti Fotosofije predstavlja mix modela rađenih najvećim dijelom za izvoz na tržišta Ujedninjenih Arapskih Emirata i Omana na kojima je IMAGE HADDAD prisutan, ali i za hrvatsko tržište. Drago nam je što možemo podržati projekt kojem je cilj otvoriti vrata modnog svijeta novim talentima – rekao je vlasnik firme Samir Haddad u čijim su modelima pozirale djevojke našminkane u skladu s najnovijim trendovima čiji je „strobing“ efekt postignut vrhunskim Collistar i Pupa make-upom.

Osim snimanja, seminaristi su i odslušali nekoliko predavanja. Uz Hoykin uvod o fotofilozofiji, predavanje na temu celebrity portreta održao je proslavljeni španjolski fotograf Javier Salas koji je u Terme Tuhelj došao u organizaciji Veleposlanstva Španjolske u Zagrebu.

Salas je u svoj karijeri fotografirao brojne svjetski poznate glumce i pjevače poput  Antonija Banderasa, Jenifer Lopez i Penelope Cruz koju je portretirao najviše puta u svojoj karijeri.

- Snimao sam Penelope na početku njezine karijere, prije 15 godina, dok je još pohađala satove glume. Došla je ravno s predavanja i rekla da su upravo učili kako se plače i da mi može pokazati. Tako je nastala fotografija u seriji snimanoj za naslovnicu magazina Time. Na njoj je Penelope prikazana u svoj svojoj prirodnoj ljepoti, bez trunke fotošopa – kaže Salas koji nije pobornik masovne primjene retuširanja.

- Danas ima više fotografa koji su bolji s fotošopom nego s fotoaparatom. Mislim da je to pogrešno. Fotošop je koristan saveznik fotografije i ja ga koristim suptilno. Zato uvijek mladim fotografima savjetujem da se vode idejom „manje je više“ – kaže Salas koji je na završnoj izložbi radova seminarista imao i svog favorita – rad Osječanke Irene Nače.

Atmosferu sa događaja pogledajte u galeriji fotografija koju potpisuju Zdenko Mlinar i Krume Ivanovski:

Autor: F.ba

REPORTAŽA: Bitka za Sutjesku

Datum i vrijeme objave: 21. Juni 2016. u 19:18 Kategorija: Info, Reportaže, Vijesti Autor: F.ba

U sklopu kampanje “Bitka za Sutjesku” kojoj je cilj zaustavljanje planova za izgradnju malih hidroelektrana u Nacionalnom parku Sutjeska u periodu od 25.06. do 02.07. 2015. godine provedeno je terensko istraživanje kanjona rijeka Sutjeske i Hrčavke. U cilju da se dobiju novi podaci o stanju flore, faune i fungije ovog područja bilo je angažirano dvadesetak stručnjaka koji su vršili istraživanja u kanjonima. U relativno kratkom periodu uspjeli su provesti istraživanja na 12 grupa organizama. Rezultati njihovih istraživanja naknadno su objavljeni u publikaciji pod nazivom- Nacionalni park “Sutjeska”- “Mrtvi kapital” ili laboratorij u prirodi. Za neke organizme ovo istraživanje predstavlja prvi izvor podataka za područje Nacionalnog parka Sutjeska (slijepi miševi), za druge utvrđivanje postojećih podataka (biljke), dok za treće predstavlja izvor sasvim novih podataka, a nerijetko i novih vrsta za Bosnu i Hercegovinu (gljive, mahovine).

Istraživanja su pokrenuli Centar za životnu sredinu, Arbor Magna i WWF, uz podršku švicarske organizacije Pro Natura, a uz učešće preko 20 istraživača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Bilo mi je iznimna čast i veliko zadovoljstvo što sam kao fotograf imao priliku sudjelovati u ovom projektu od iznimnog značaja za očuvanje našeg najstarijeg i biološki najraznovrsnijeg nacionalnog parka – zapisao je u reportaži Andrija Vrdoljak.

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Reportaže na portalu Fotografija.ba se objavljuju svaki drugi ponedjeljak, a sve sa ciljem promovisanja kvalitetnih fotopriča.

Sponzor reportaža je Canon Bosna i Hercegovina, a sve do sada objavljene reportaže pogledajte OVDJE.

Ukoliko želite da objavite priču u ovoj rubrici, pošaljite upit na info@fotografija.ba

Autor: Dejan Djuric

Prvi seminar wedding fotografije u Beogradu

Datum i vrijeme objave: 17. Juni 2016. u 10:11 Kategorija: Vijesti Autor: Dejan Djuric

PhotoWeddingStories Serbia 26. Jula 2016. godine u hotelu “Metropol” u Beogradu, organizuje seminar na temu wedding fotografije i biznisa sa izuzetnim predavačima.

Svoje znanje i iskustva prenijeće vam Nik Pekridis (www.photopek.gr), Alex Tsitouridis (www.ilovestardust.gr) i gost predavač – Aleksandar Jaredić – Lex (www.lexilium.net).

Akcenat seminara je na edukaciji fotografa u cilju podizanja nivoa kvaliteta fotografisanja i na unapređenju načina poslovanja, a takođe i rješavanje postojećih problema koji su prisutni u djelatnosti.

Cijena učešća na seminaru iznosi 40 EUR. Za seminar se možete prijaviti na E-mail pwsserbia@gmail.com i tim putem ćete dobiti instrukcije za uplatu i akreditovanje na seminaru.

Broj mjesta je ograničen. Kontakt i prijave mozete obaviti putem Emaila: pwsserbia@gmail.com

Photo Wedding Stories Serbia, udruženje osnovano pod pokroviteljstvom svjetskog udruženja Photo Wedding Stories čiji su članovi renomirani svjetski fotografi Yervant Zanazanian, Jerry Ghionis, Nik Pekridis, Keda Z. Feng, Johnson Wee, David Bastianoni, Salvatore Dimino, Rocco Ancora koji su takođe i članovi svjetske organizacije WPPI (Wedding & Portrait Professional International).

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2016 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.