FOTOGRAFIJA.BA | Blog
Fotografija.ba na facebook-u Fotografija.ba na twitter-u Fotografija.ba na Google+

Autor: Dejan Djuric

Četvrti dan na programu Balkan Photo Festivala: Izložba dječijih fotografija “Moje mjesto pod suncem”

Datum i vrijeme objave: 1. Februar 2016. u 07:00 Kategorija: Info, Vijesti Autor: Dejan Djuric

Izložba fotografija na otvorenom, otkriće vam svijet kakav vide djeca iz deset BiH općina. Pridružite nam se u ponedjeljak, 1. februara 2016. na platou ispred Katedrale, tačno u podne i otkrijte njihovo mjesto pod suncem.

Ova izložba dio je projekta “Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma”, koji finansira Evropska unija (u iznosu od 7 miliona eura kroz program IPA 2012), a sufinansira i implementira UNHCR u suradnji sa projektnim partnerima u deset prioritetnih općina u Bosni i Hercegovini. Projekat je započeo u 2014. godini i provodit će se do kraja 2016. godine u općinama Bosanski Petrovac, Gradiška, Prijedor, Derventa, Maglaj, Bijeljina, Živinice, Mostar, Foča te Brčko Distriktu.

Partneri u implementaciji projekta su Razvojni fond Ujedinjenih nacija (UNDP), Dječiji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF), Međunarodna organizacija za migracije (IOM), Hilfswerk Austria International (HWA), Bosanski humanitarni logistički servis (BHLS), Fondacija lokalne demokratije (FLD), te Udruženje Vaša prava BiH (VP).

Fokus djelovanja UNICEF-a u okviru Projekta je na jačanju socijalne zaštite i inkluzije djece u sektorima socijalne zaštite, obrazovanja i ranog rasta i razvoja, te kroz unapređenje mehanizama učešća djece u društvenom životu.

Inkluzivne Foto radionice u 10 opština su okupile oko stotinjak djece školskog uzrasta, iz različitih socijalnih okruženja. Cilj je bio obučiti djecu osnovama fotografije, te im omogućiti da i na taj način izraze svoje viđenje okruženja, svoje želje i potrebe. Istovremeno je cilj ukazati široj javnosti na neophodnost učešća djece, osobito one iz ugroženih grupa, u svim aspektima društvenog života.

Autor: Dejan Djuric

Treći dan na programu Balkan Photo Festivala: Uroš Podlogar, Mario Periša, Past is Now, Zbor fotoreportera Hrvatske, Romulić i Stojčić…

Datum i vrijeme objave: 31. Januar 2016. u 08:00 Kategorija: Info, Vijesti Autor: Dejan Djuric

Uroš Podlogar

Uroš Podlogar

Treći dan programa na Balkan Photo Festivala koji se održava u Umjetničkoj galeriji BiH počinje u 11.00h predavanjem Uroša Podlogara, ambasadora kompanije Sony za Sloveniju na temu adventure photography u okviru kojeg će Uroš prenijeti svoje iskustva sa Himalaja te snimanja iz helikoptera.

U podne, program nastavlja Mario Periša, profesor fotografije na Multimediji u Varaždinu, analizirat će metode žiriranja u fotografiji i fotografskim konkursima.

Za 13.00h predviđen je razgovor sa Vladimirom Miladinovicem i Merlin Nadj-Torma – učesnicima izložbe PAST IS NOW.

Nakon pauze za ručak, progam se nastavlja u 16.00h sa predavanjem Siniše Hančića, predsjednikom Zbora fotoreportera Hrvatske na temu “Autorskih prava u fotografiji.”

Za kraj programa drugog dana su predviđena je timelapse projekcija Marija Romulića i Dražena Stojčića, u Caffe baru Mash uz prigodno druženje. Projekcija počinje u 20.00h.

Ovogodišnji Festival su podržali: Kancelarija specijalnog predstavnika EU (EUSR), Grad Sarajevo, UNICEF, Umjetnička galerija BiH,  Goethe Institut a generalni sponzor konkursa je Canon , zlatni sponzor: Sony, a osim toga konkurs su podržali i sljedeći sponzori i prijatelji: AVTERA BH, Imtec,  Galerija BlackBOX, Kim Tec, R&S, Tehnomag, New Event, Hotel Festival, Pycsell, FAN Ferhatović, EUROBHPLAKATBH, Fiskus i AtlantBH.

Fotoagencija Pixsell je oficijelna foto/news agencija Festivala, a medijski partneri konkursa su: Klix, RSG, Antena Sarajevo, N1, Magazin Dani , Oslobođenje i Urban magazin. Partner u organizaciji druženja i popratnih sadržaja – Caffe bar Mash.

Autor: Dejan Djuric

Drugi dan na programu Balkan Photo Festivala: Amel Emrić, Myles Little, Fotodoks, Petar Sabol…

Datum i vrijeme objave: 30. Januar 2016. u 08:00 Kategorija: Info, Vijesti Autor: Dejan Djuric

Drugi dan programa na Balkan Photo Festivala koji se održava u Umjetničkoj galeriji BiH počinje u 11.00h razgovorom sa Amelom Emrićem, fotografom agencije Associated Press (AP) na temu “Fotograf, svjedok vremena”, na temu dugogodišnjeg rada u profesiji, standardima profesije itd.

U podne, program nastavlja Myles Little, urednik fotografije u Timeu, održat će prezentaciju pod pokroviteljstvom Canon Bosna i Hercegovina, o tome kako uobličiti fotografski projekat, izložbu, reportažu te će pričati o svom projektu koji je prošao istu evoluciju – reportaža, izložba, knjiga.

Nakon toga će sve zainteresovani moći uživati u makro fotografijama Petra Sabola, ambasadora kompanije Sony za Hrvatsku koji će održati prezentaciju svog rada.

Nakon pauze za ručak, progam se nastavlja u 15.00h sa panel diskusijom na temu “Može li, ili treba li umjetnost reflektirati druđtveni i socijalni razvoj” – gostujući festival FOTODOKS (Minhen) u okviru BPF – Armin Smailović, Paul Lowe, nakon čega će nas FOTODOKS tim provesti kroz izložbu Past is Now.

Za kraj programa drugog dana su predviđene i dvije izložbe.

18.30h – Otvaranje izložbe – “FOTODOKS – PAST IS NOW

20.00h – Otvaranje izložbe – “1% PRIVILEGE IN A TIME OF GLOBAL INEQUALITY” // Galerija BlackBOX (Vrazova 5)

Nakon završetka programa pozivamo sve zainteresovan na družene u Café bar Mash, uz odličnu svirku benda The Leftovers.

Ovogodišnji Festival su podržali: Kancelarija specijalnog predstavnika EU (EUSR), Grad Sarajevo, UNICEF, Umjetnička galerija BiH,  Goethe Institut a generalni sponzor konkursa je Canon , zlatni sponzor: Sony, a osim toga konkurs su podržali i sljedeći sponzori i prijatelji: AVTERA BH, Imtec,  Galerija BlackBOX, Kim Tec, R&S, Tehnomag, New Event, Hotel Festival, Pycsell, FAN Ferhatović, EUROBHPLAKATBH, Fiskus i AtlantBH.

Fotoagencija Pixsell je oficijelna foto/news agencija Festivala, a medijski partneri konkursa su: Klix, RSG, Antena Sarajevo, N1, Magazin Dani , Oslobođenje i Urban magazin. Partner u organizaciji druženja i popratnih sadržaja – Caffe bar Mash.

Autor: Dejan Djuric

Proglašeni pobjednici Balkan Photo Awarda 2015!

Datum i vrijeme objave: 29. Januar 2016. u 19:45 Kategorija: Info, Vijesti Autor: Dejan Djuric

SARAJEVO, 29.1.2016. – U punoj Vijećnici odabrani su pobjednici konkursa Balkan Photo Award za 2015, a koji se održava u sklopu Balkan Photo Festivala. Žiri koji čini čak 12 članova:Paul Lowe (predsjednik žirija), Amel Emrić, Stoyan Nenov, Ivana Tomanović, Jože Suhadolnik, Jetmir Idrizi, Duško Miljanić, Yannis Kontos, Osman Orsal, Iva Prosoli, Petrut Calinescu i Žarko Ivanov, odabrao je pobjednike u sedam kategorija: 

Canon Grand Prix Award – ukupni pobjednik konkursa i pobjednik u kategoriji reportaža:

Marko Risović – (UN)Welcome, a nagrađen je sa fotoaparatom Canon EOS 5DS R, poklonom generalnog sponzora Canon Bosna i Hercegovina.

Gjorgji Lichovski // SONY AWARD WINNERGjorgji Lichovski // SONY AWARD WINNER

Sony Award za poseban uspjeh na konkursu i plasman u čak tri kategorije (dvije pojedinačne i reportažu) dobio je Gjorgji Lichovski , a nagrađen je fotoaparatom Sony RX100 IV, poklonom sponzora Sony Bosna i Hercegovina.

Fadil Šarki - Izbjeglice u slavonskim poljima // Vijesti i događajiFadil Šarki – Izbjeglice u slavonskim poljima // Vijesti i događaji

U kategoriji Vijesti i događaji, nagradi koja nosi ime po pokojnom kolegi Danilu Krstanoviću, nagrađen je Fadil Šarki sa fotografijom “Izbjeglice u slavonskim poljima”. Nagrada je fotoaparat Canon EOS M10 sa 15-45mm objektivom, poklon sponzora AVTERABH.

Damir Senčar - Poplave u Gunji // Priroda i okolišDamir Senčar – Poplave u Gunji // Priroda i okoliš

U kategoriji Priroda i okoliš nagradu je osvojio Damir Senčar, sa fotografijom “Poplave u Gunji”, a sponzor Imtec poklanja fotoaparat Canon EOS M10 sa 15-45mm objektivom,

Jure Vukadina - Dream Academia // Kreativna fotografijaJure Vukadina – Dream Academia // Kreativna fotografija

U kategoriji Kreativna fotografija žiri se odlučio za rad Jure Vukadina pod nazivom Dream Academia, a sponzor R&S ga je nagradio sa fotoaparatom Canon EOS M10 (15-45mm).

Matic Zorman - Give me liberty or give me death // PortretMatic Zorman – Give me liberty or give me death // Portret

Najbolji Portret po mišljenju žirija snimio je Matic Zorman, a fotografija nosi naziv “Give me liberty or give me death”. Tehnomag kao sponzor ga je nagradio sa fotoaparatom Canon EOS M10 (15-45mm).

Ištvan Kerekeš - Life in Balkans // Svakodnevni životIštvan Kerekeš – Life in Balkans // Svakodnevni život

U kategoriji Svakodnevni život pobjedu je odnio Ištvan Kerekeš sa fotografijom “Life in Balkans” za koju ga je sponzor KimTec nagradio sa fotoaparatom Canon EOS M10 (15-45mm).

Osim pobjednika žiri je odabrao i autori koji su ušli u finale te izlažu svoje fotografije:

Lista finalista:

Aleš Beno, Aleksandar Čavić, Alen Đozgić, Marko Đurica, Nimet Gönenç Çınaroğlu, Engin Güneysu, Tomislav Georgiev, MD Tanveer Hassan Rohan, Davide Camisasca, The Eng Loe Djatinegoro, Jaka Gasar, Chi-Lai Huang, Krume Ivanovski, Marija Janković, Nemanja Jovanović, Amer Kapetanović, Boris Kačan, Chee Keong Lim, Stefan Krivokapić, Irfan Ličina, Željko Lukunić, Goran Kovačević, Dunja Memarović, Marko Milošević, Jakub Ochnio, Aleksandra Orlić, Marina Paulenka, Midhat Poturović, Davor Pleša, Matej Povše, Edmondo Senatore, Dejan Selaković, Armin Smailović, Stipe Surać, Kiril Štrkov, Dalibor Talajić, Ognen Teofilovski, Marlena Waldthausen.

Ovogodišnji Festival su podržali: Kancelarija specijalnog predstavnika EU (EUSR), Grad Sarajevo, UNICEF, Umjetnička galerija BiH,  Goethe Institut a generalni sponzor konkursa je Canon , zlatni sponzor: Sony, a osim toga konkurs su podržali i sljedeći sponzori i prijatelji: AVTERA BH, Imtec,  Galerija BlackBOX, Kim Tec, R&S, Tehnomag, New Event, Hotel Festival, Pycsell, FAN Ferhatović, EUROBHPLAKATBH, Fiskus i AtlantBH.

Fotoagencija Pixsell je oficijelna foto/news agencija Festivala, a medijski partneri konkursa su: Klix, RSG, Antena Sarajevo, N1, Magazin Dani , Oslobođenje i Urban magazin.

Autor: F.ba

REPORTAŽA: Život poslije života

Datum i vrijeme objave: 26. Januar 2016. u 20:57 Kategorija: Info, Reportaže Autor: F.ba

Na samom ulazu dočekale su nas dvije socijalne radni- ce, koje su nas povele u obilazak penzionera. U domu smo upoznali mnogo zanimljivih osoba koje su nam posvjedočile da svoje dane provode veoma spokojno i mirno, gledajući sportsku prognozu, igrajući šah, šetajući i slično – zapisao je u reportaži Selver Učanbarlić.

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Reportaže na portalu Fotografija.ba se objavljuju svaki drugi ponedjeljak, a sve sa ciljem promovisanja kvalitetnih fotopriča. Medijski partner fotoreportaža je najčitaniji portal u BiH – Klix.ba koji također prenosi ovaj sadržaj.

Sponzor reportaža je Canon Bosna i Hercegovina, a sve do sada objavljene reportaže pogledajte OVDJE.

Ukoliko želite da objavite priču u ovoj rubrici, pošaljite upit na info@fotografija.ba

Autor: F.ba

Program Balkan Photo Festivala 2016!

Datum i vrijeme objave: 22. Januar 2016. u 16:31 Kategorija: Info, Vijesti Autor: F.ba

Osim dodjele nagrada za Balkan Photo Award za 2015. godinu i otvaranja izložbe u Vijećnici 29.1.2016. u 19.00h, planiran je i bogat program Balkan Photo Festivala. Dolazak na otvorenje izložbe možete potvrditi OVDJE.

Program Balkan Photo Festivala izgleda ovako:

Petak // 29.1.2016. // Vijećnica

- 19.00h – Otvaranje izložbe i dodjela nagrada Balkan Photo Award za 2015. godinu

- 21.00h – After party // Urban Sevdah // Caffe bar Mash

Subota // 30.1.2016. // Umjetnička galerija BiH

- 11.00 h – Razgovor sa Amelom Emrićem (AP) – “Fotograf, svjedok vremena, više od 20 godina bavljenja fotografijom”

- 12.00 h – Myles Little (TIME) – “Kako koncipirati priču, kako od priče napraviti izložbu ili lični projekat. Priča o projektu 1% SHOW” – by Canon Bosna i Hercegovina

- 13.00h – Petar Sabol  – SONY ambasador za Hrvatsku – predavanje na temu wildlife&macro fotografija, iskustva, oprema, rad i tehnike snimanja.

14.00h – Pauza za ručak

15.00h – Panel diskusija na temu “Može li, ili treba li umjetnost reflektirati druđtveni i socijalni razvoj” – gostujući festival FOTODOKS (Minhen) u okviru BPF – Armin Smailović, Paul Lowe.

16.30h – FOTODOKS tim vodi vas kroz izložbu “PAST IS NOW

18.30h – Otvaranje izložbe – “FOTODOKS – PAST IS NOW

20.00h – Otvaranje izložbe – “1% PRIVILEGE IN A TIME OF GLOBAL INEQUALITY” // Galerija BlackBOX (Vrazova 5)

21.00h – After party // The Leftovers // Café bar Mash

Nedjelja // 31.1.2016. // Umjetnička galerija BiH

- 11.00h – Uroš Podlogar  – SONY ambasador za Sloveniju – predavanje na temu adventure photography – snimanje iz zraka i avanture na Himalajima.

- 12.00h – Mario Periša – Žirirani žiri. Tumači i trend.

- 13.00h – Screening FOTODOKS – razgovor sa Vladimirom Miladinovicem i Merlin Nadj-Torma – učesnicima izložbe PAST IS NOW.

14.30h – pauza za ručak

16.00h – Siniša Hančić (predsjednik Zbora fotoreportera Hrvatske) – Autorska prava i fotografija

20.00h – Romulić&Stojčić – Timelapse projekcja i druženje // Café bar Mash

Ponedjeljak // 1.2.2016. // Plato ispred Katedrale

- 12.00h – izložba “Moje mjesto pod suncem” – fotoradionice za djecu u saradnji sa UNICEF Bosna i Hercegovina.

- 21.00h – druženje u Kinu Bosna.

B1 poster_v1

Ovogodišnji Festival su podržali: Kancelarija specijalnog predstavnika EU (EUSR), Grad Sarajevo, UNICEF, Umjetnička galerija BiH,  Goethe Institut a generalni sponzor konkursa je Canon , zlatni sponzor: Sony, a osim toga konkurs su podržali i sljedeći sponzori i prijatelji: AVTERA BH, Imtec,  Galerija BlackBOX, Kim Tec, R&S, Tehnomag, New Event, Hotel Festival, Red Bull, Pycsell, FAN Ferhatović, EUROBHPLAKATBH, Fiskus i AtlantBH.

Fotoagencija Pixsell je oficijelna foto/news agencija Festivala, a medijski partneri konkursa su: Klix, RSG, Antena Sarajevo, N1, Magazin Dani , Oslobođenje i Urban magazin. Partner u organizaciji druženja i popratnih sadržaja – Caffe bar Mash.

Autor: F.ba

Lista finalista Balkan Photo Award 2015!

Datum i vrijeme objave: 19. Januar 2016. u 13:17 Kategorija: Info Autor: F.ba

Žiri u sastavu: Paul Lowe (predsjednik žirija), Amel Emrić, Stoyan Nenov, Ivana Tomanović, Jože Suhadolnik, Jetmir Idrizi, Duško Miljanić, Yannis Kontos, Osman Orsal, Iva Prosoli, Petrut Calinescu i Žarko Ivanov, odabrao je selekciju od 150 radova (50 fotografija u pojedinačnim kategorijama i 100 fotografija u kategoriji reportaža, ukupno 10 najboljih reportaža) koji će biti izloženi u Vijećnici 29.1.2016. godine sa početkom u 19.00h.

Lista finalista:

Aleš Beno, Aleksandar Čavić, Alen Đozgić, Marko Đurica, Nimet Gönenç Çınaroğlu, Engin Güneysu, Tomislav Georgiev, MD Tanveer Hassan Rohan, Davide Camisasca, The Eng Loe Djatinegoro, Jaka Gasar, Chi-Lai Huang, Krume Ivanovski, Marija Janković, Nemanja Jovanović, Amer Kapetanović, Boris Kačan, Chee Keong Lim, Stefan Krivokapić, Istvan Kerekes, Irfan Ličina, Gjorgji Lichovski, Željko Lukunić, Goran Kovačević, Dunja Memarović, Marko Milošević, Jakub Ochnio, Aleksandra Orlić, Marina Paulenka, Midhat Poturović, Davor Pleša, Matej Povše, Marko Risović, Edmondo Senatore, Damir Senčar, Dejan Selaković, Armin Smailović, Stipe Surać, Fadil Šarki, Kiril Štrkov, Dalibor Talajić, Ognen Teofilovski, Jure Vukadin, Marlena Waldthausen, Matic Zorman.

Osim otvorenja izložbe na svečanoj ceremoniji će biti uručene i nagrade po kategorijama (5X Canon EOS M10 kit), te Sony Award i Grand Prix Nagrada (Canon EOS 5DS R). Osim izložbe i dodjele nagrade, Balkan Photo Festival je prepoznat i po bogatom edukativnom programu koji će biti objavljen uskoro.

Listu svih učesnika možete naći OVDJE.

festival_vijecnica_m

Ovogodišnji Festival su podržali: Kancelarija specijalnog predstavnika EU (EUSR), Grad Sarajevo, UNICEF, Umjetnička galerija BiH,  Goethe Institut a generalni sponzor konkursa je Canon , zlatni sponzor: Sony, a osim toga konkurs su podržali i sljedeći sponzori i prijatelji: AVTERA BH, Imtec, Galerija BlackBOX, Kim Tec, R&S, Tehnomag, New Event, Hotel Festival, Red Bull, Pycsell, FAN Ferhatović, EUROBHPLAKATBH, Fiskus i AtlantBH.

Fotoagencija Pixsell je oficijelna foto/news agencija Festivala, a medijski partneri konkursa su: Klix, RSG, Antena Sarajevo, N1, Magazin Dani , Oslobođenje i Urban magazin.

Autor: F.ba

REPORTAŽA: Budimpešta

Datum i vrijeme objave: 7. Januar 2016. u 19:52 Kategorija: Reportaže Autor: F.ba

Budimpešta je jedan od gradova koji se moraju posjetiti više puta da bi se fino uspjelo posjetiti sve njegove ljepote i osjetiti život u njemu. Bogata istorija glavnog grada Mađarske se vidi na svakom koraku od građevina iz rimskog, gotičkog, osmanskog perioda, pa do modernih zgrada. Grad je nastao spajanjem Budima i Pešte između koji se nalazi rijeka Dunav a dvije obale povezuje veliki broj mostova također iz raznih perioda gradnje i razvoja grada. Danas je Budimpešta moderni grad sa oko dva miliona stanovnika koji predstavlja jedan putopis kroz istoriju – zapisao je u reportaži Denis Ruvić.

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Reportaže na portalu Fotografija.ba se objavljuju svaki drugi ponedjeljak, a sve sa ciljem promovisanja kvalitetnih fotopriča. Medijski partner fotoreportaža je najčitaniji portal u BiH – Klix.ba koji također prenosi ovaj sadržaj.

Sponzor reportaža je Canon Bosna i Hercegovina, a sve do sada objavljene reportaže pogledajte OVDJE.

Ukoliko želite da objavite priču u ovoj rubrici, pošaljite upit na info@fotografija.ba

Autor: F.ba

REPORTAŽA: Tajland

Datum i vrijeme objave: 22. Decembar 2015. u 21:14 Kategorija: Reportaže Autor: F.ba

“Pazite se, tamo na ulici vade bubrege”, bile su riječi prijatelja koji me je ispratio na put. Pohranjujući tu polušalu u mozgu u folderu Tajland, zajedno sa ostalim prepričanim predrasudama, oprezno sam se i bez prevelikih očekivanja uputio put Bangkoka. Nakon slijetanja na impresivni Suvarnabhumi aerodrom, koji godišnje preveze 45 miliona putnika, prvi i što će se kasnije ispostaviti i jedini šok koji sam doživio, nije srećom bio operativni već temperaturni – zapisao je u reportaži Sead Šašivarević.

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Reportaže na portalu Fotografija.ba se objavljuju svaki drugi ponedjeljak, a sve sa ciljem promovisanja kvalitetnih fotopriča. Medijski partner fotoreportaža je najčitaniji portal u BiH – Klix.ba koji također prenosi ovaj sadržaj.

Sponzor reportaža je Canon Bosna i Hercegovina, a sve do sada objavljene reportaže pogledajte OVDJE.

Ukoliko želite da objavite priču u ovoj rubrici, pošaljite upit na info@fotografija.ba

Prijavite svoje radove za Rovinj Photodays 2016!

Datum i vrijeme objave: 16. Decembar 2015. u 17:03 Kategorija: Info, Vijesti Autor: Haris Čalkić

Otvoren je godišnji natječaj za prijave fotografija, a svi sudionici svoje radove mogu poslati do 31.01.2016., u sedam službenih kategorija.

Deveta edicija RovinjPhotodays  otvorena je  za cjelokupnu interacionalnu  fotografsku scenu pod nazivom:

International Competition of Contemporary Photography – 9th RovinjPhotodays, 2016.

Natječaj pokrećemo 1.12.2015. na www.photodays-rovinj.com

Svoje radove fotografi mogu prijaviti u jednoj ili više službenih kategorija, prema precizno naznačenom pravilniku i protokolu prijava.

Natječaj za 2016. godinu traje od 1. 12. 2015. do 31. 01. 2016. 

Sve prijave prima organizator te ih prosljeđuje nacionalnim selektorima zemalja odakle su stigle. Nacionalni selektori predlažu najbolje radove (najviše 5 po svakoj kategoriji) te ih potom organizator prosljeđuje Glavnom selektoru na finalno žiriranje. Na taj način, dvostupanjskim postupkom odlučivanja, donosi se odluka o finalistima i pobjednicima, birajući po tri najuspješnije fotografije ili serije fotografija u svakoj kategoriji. Uz finaliste objavit će se i posebno imena pohvaljenih autora.

Imena finalista bit će objavljena na službenoj Web stranici te putem medija. Odabrane fotografije svih pet nominiranih autora iz svake kategorije zasebno, svake godine predstavljene su u sklopu velike putujuće izložbe, kataloga, službene web stranice, medijskih objava i svih promotivnih materijala festivala.

Grand Prix nagrada - Nakon drugog kruga žiriranja, glavni selektor odabrati će sveukupnog pobjednika Festivala – dobitnika Grand Prix-a. Dobitnik će time zasebno osvojiti i samostalnu izložbu s pripadajućom pratećom publikacijom na danima Photodaysa u Muzeju za umjetnost i obrt (Zagreb) u jesenjem terminu.

U sklopu završne manifestacije RovinjPhotodays, 6. – 8. 05. 2016. održava se svečano proglašenje pobjednika.

Pobjednicima pripada službena statua „Kadar“, gostovanje u Rovinju 7.05. 2016. na svečanoj večeri dodjele nagrada o trošku organizatora te sudjelovanje u putujućoj izložbi.

Svih pet nominiranih radova u kategoriji „Umjetnički koncept“ bit će izdvojeno predstavljeni u sklopu završne izložbe finalista.

Završnica festivala će biti u Rovinju 6. – 8.05. 2016.,  a službeni program  za sve ljubitelje fotografije bit će objavljen 60 dana prije . Pored  velike izložbe finalista te  mnogih drugih zanimljivih izložbi, radionica i predavanja,  sve sudionike osme edicije festivala očekuje i posebno iznenađenje.Na raspolaganju smo za sva dodatna pitanja te Vam želimo mnogo uspjeha s prijavama. Prijaviti se možete OVDJE.

© FOTOGRAFIJA.BA 2008 - 2016 // Best of F.ba // Impressum // Osnovni pojmovi // Pravna pomoć // Uslovi korištenja // Registracija // Marketing // ispod haube WordPress i BuddyPress
Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača. Sve fotografije su isključivo vlasništvo njihovih autora.