Otvoren fotokonkurs “Kulturno-istorijske institucije Općine Centar Sarajevo”

Datum i vrijeme objave: 29. April 2017. u 09:24 Kategorija: Vijesti Autor: Dejan Djuric

JU Centar za kulturu Sarajevo i portal Fotografija.ba zajednički realizuju projekat “Kulturno-istorijske institucije Općine Centar Sarajevo”.

Cilj ovog projekta jeste potaknuti mlade ljude da se bave fotografijom i da poboljšaju svoju medijsku pismenost. Osim poboljšanja fotografskih tehnika mladi će imati priliku učiti o kulturno-istorijskim instituticijama Općine Centar. Predavanja profesionalnih fotografa će im pomoći da steknu osnovna saznanja o fotografiji kao mediju i time prošire svoje obrazovanje. Izložbom radova afirmišremo mlade umjetnike i podstičemo na daljnji rad.

Tema konkursa je “Kulturno-istorijske institucije Općine Centar Sarajevo”. Tema obuhvata kulturne običaje, manifestacije te građevine od značaja za kulturu (Narodno pozorište, Kamerni teatar 55, Akademija likovnih umjetnosti, Akademija scenskih umjetnosti, SARTR, Pozorište mladih, itd.). Više o uputama za temu konkursa saznajte ovdje.

Na konkurs, koji je otvoren od 7.04. do 3.05. 2017. godine, mogu se prijaviti svi srednjoškolci sa područja Općine Centar Sarajevo. Žiri sastavljen od urednika portala Fotografija.ba i predstavnika JU Centar za kulturu ‘Sarajevo‘‘ će odrediti 20 najboljih fotografija, kao i pobjednike konkursa. Nagrade za tri najbolje fotografije su pokloni u vrijednosti 300, 200 i 100 KM.

Proglašenje pobjednika i otvaranje izložbe najboljih 20 fotografija planirano je 9.5.2017. u Centru za mlade Gorica (Avde Jabučice 52). O vremenu otvaranja izložbe učesnici će biti naknadno obaviješteni.

Pokrovitelj projekta je Općina Centar Sarajevo, a projekat realizuju JU Centar za kulturu “Sarajevo” i portal Fotografija.ba

Sve informacije kao i prijavu na konkurs možete naći OVDJE.