Šesta klupska izložba fotografija Foto-video kluba “Valter”

Datum i vrijeme objave: 15. Decembar 2015. u 09:02 Kategorija: Vijesti Autor: Haris Čalkić

Pozivamo Vas na otvaranje šeste klupske izložbe Foto-video kluba “Valter” koja će se održati 17 decembra 2015. godine u galeriji “BlackBox” u Sarajevu sa početkom u 19 sati. Izložba će biti otvorena sedam dana od dana otvorenja.

Na izložbi će biti izloženo 30 radova 15 autora, članova udruženja. U njenom sklopu će biti dodijeljene nagrade i pohvale autorima za najbolje fotografije. Radovi su rezultat višegodišnjeg bavljenja ovom disciplinom grupe profesionalnih fotografa i entuzijasta.

Autori fotografija su: Admir Dervišević, Alma Mujanović, Edis Halimanović, Edis Muratović, Eldin Hasanagić, Haris Kurić, Kenan Spaho, Mehmed Skopljak, Mirna Dervišević, Srđan Dunđerović,Muhamed Borović, Selma Hašimbegović, Senad Tahmaz,Sulejman Omerbašić i Zenir Šuko.

Izbor fotografija nije bio nimalo lak posao kada se doda da je na selektiranje dospjelo 90 radova. Selektiranje fotografija za izložbu je izvršio Ozren Božanović, član Međunarodne federacije fotografske umjetnosti (FIAP) sa titulom Artist FIAP, te kandidat majstora fotografije Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH.

Nadamo se da ćete biti u prilici da prisustvujete događaju i samim tim ga uveličate.