Izložba fotografija u okviru dodjele nagrada za najbolju priču o korupciji

Datum i vrijeme objave: 25. Juni 2015. u 08:55 Kategorija: Info, Vijesti Autor: F.ba

Antikorupcijska mreža u Bosni i Hercegovini ACCOUNT, podržana od strane Misije USAID-a BiH,  poziva

Vas na konferenciju za novinare povodom obilježavanja treće godišnjice ACCOUNT-a u petak 26. juna 2015. godine u Domu mladih  Sarajevo u 11 sati.Obilježavanje godišnjice počet će Konferencijom za novinare i otvaranjem izložbe fotografija napravljenih tokom prošlogodišnjih poplava (11:00-11:30h).

Autori fotografija su bh. fotografi: Haris Badžić, Elvis Barukčić, Haris Begić, Jasmin Brutus, Haris Čalkić,  Aleksandar Čavić, Dejan Đurić, Amel Emrić, Nedim Grabovica, Velija Hasanbegović, Adi Kebo, Jim Marshall, Elmedin Mehić, Sulejman Omerbašić, Almir Panjeta, Midhat Poturović, Dado Ruvić, Denis Ruvić, Edin Tuzlak, Darko Zabuš.

fotografija: Haris Badžić

fotografija: Haris Badžić

Na konferenciji će  govoriti David Barth, direktor misije Agencije za međunarodni razvoj SAD-a USAID u BiH, Eldin Karić direktor projekta ACCOUNT i Dženat Dreković, fotografija.ba.

U 12 sati program se nastavlja  Konferencijom o istraživačkom novinarstvu  ACCOUNT-a pod nazivom: Mediji u borbi protiv korupcije a Program završava već tradiocionalnom dodjelom novinarskih nagrada ACCOUNT-a za najbolje izvještavanje o korupciji.

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije: najbolji pisani izvještaj o korupciji; najbolji videoprilog o korupciji; najbolji audioizvještaj o korupciji. Svaki od dobitnika za priče objavljene u posljednjih godinu dana dobit će novčanu nagradu od po 1.000 KM.