Fotokonkurs “Ramazan u Sarajevu”

Datum i vrijeme objave: 30. Juni 2015. u 07:58 Kategorija: Vijesti Autor: F.ba

U okviru 2. Sarajevo Ramazan Festivala – festivala islamske kulture, umjetnosti i lijepih običaja, koji traje od 17. juna / lipnja do 17. jula / srpnja, od danas (subota, 20. juni / lipanj) je otvoreno foto takmičenje „Ramazan u Sarajevu“.

Zainteresirani svoje fotografije na temu ramazana u Sarajevu mogu postaviti na društvenu mrežu Instagram, uz dodavanje hashtag oznake #SarajevoRamazan.

U finale takmičenja, koje će trajati do kraja ovogodišnjeg ramazana, ući će po jedna fotografija takmičara čije fotografije skupe najviše lajkova fanova, a potom će stručni žiri, kojeg čine članovi Direkcije Sarajevo Ramazan Festivala, među finalistima odabrati pobjedničku fotografiju.

Pobjednik će biti proglašen prvog dana Ramazanskog bajrama, u petak 17. jula, dok će trećeg dana Ramazanskog bajrama, u nedjelju 19. jula, u galerijskom prostoru na Žutoj tabiji u Sarajevu biti postavljeni kolaži sa fotografijama svih finalista foto takmičenja „Ramazan u Sarajevu“.

Pobjednik takmičenja bit će nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 500 KM, dok će svi ostali finalisti dobiti utješne nagrade sponzora Sarajevo Ramazan Festivala.

Sarajevo Ramazan Festival kreirali su Fondacija Sarajevo Navigator i Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija u svrhu upotpunjavanja turističke ponude destinacije Sarajevo.

Programi u okviru Sarajevo Ramazan Festivala dio su projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, ZUP Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost“ traje 18 mjeseci i dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.