Putovanje u Atinu i predstavljanje Nikkor objektiva

Datum i vrijeme objave: 16. April 2015. u 11:29 Kategorija: Vijesti Autor: F.ba

Nikon Europe i ove godine organizovao je prezentaciju najnovijih objektiva, ovog puta u Atini. Prezentacija je trajala dva dana, 25. i 26. marta, a predstavnik Nikon Srbija i Nikon BiH bio je poznati banjalučki fotograf Dejan Đurić.

Prvog dana, nakon uvodne Nikon prezentacije o Nikkor objektivima i upoznavanja sa svjetski poznatim  fotografima – Alastair Philip Wiper, Elena Chernyshova, Benedicte Kurzen i Philip Poupin, uslijedila je večera u predivnom restoranu Acropolis nadomak Akropolja. Nakon večere, naoružan  aparatom Nikon D4s i objektivima Nikkor 20mm f/1.8, Nikkor 24mm f/1.4, Nikkor 28mm f/2.8 i Nikkor 58mm f/1.4, Dejan se zajedno sa kolegama fotografima zaputio ulicama Atine tražeći savršen kadar za noćnu fotografiju.

Nikon je drugi dan učinio još ispunjenijim. Učesnici raspoređeni po grupama i predvođeni na određen vremenski period sa svakim od poznatih fotografa, istraživali su poznate i nepoznate dijelove Atine i svakako dobili mnoštvo savjeta oko fotografisanja.

Prvo su posjetili Big Bazar koji je prepun starina i detalja koji osvajaju pogledom i u kom se susreće toliko kultura. Uslijedila je posjeta pijacama ribe i mesa, a zatim i obilazak Brettos-a koji živi preko sto godina i nosi titulu prvog/najstarijeg bara u Atini. Kiša ih nije omela u šetnji i fotografisanju, pa su vidjeli i sam centar grada u kome se susreće grčka kultura sa brzim i modernim životom.

Dejan ističe kako je beskrajno zahvalan Nikon Europe na predivnom putu i nezaboravnom iskustvu tokom kog je shvatio da je Atina puno više od blještave srebrne prestonice i turističkog grada baš zbog svih onih ljudi kojima je Atina kuća, a ne atrakcija i na čijim licima se očitava pravi život jednog Atinjanina.

Više informacija i fotografija o ovom putovanju možete pogledati na Dejanovom BLOG-u na ovom LINKU.