REPORTAŽA: Srce za djecu

Datum i vrijeme objave: 9. Mart 2015. u 21:00 Kategorija: Info, Reportaže Autor: F.ba

Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u  FBIH” okuplja roditelje i prijatelje djece oboljele i liječene od malignih bolesti, a ove godine navšava 12 godina svoga rada. Primjetan je blagi porast oboljele djece, godišnje se na Pedijatrijskoj klinici liječi do 60 djece. Pokušat ćemo sumirati urađeno u proteklom periodu, i doći ćemo do zaključka da je urađeno puno posla. Započeli smo gradnju Roditeljske kuće, napravili mnogo akcija, ostvarili mnogo kvalitetnih kontakata, za dječicu pripremili mnoštvo lijepih događaja. Sve što radimo, radimo za djecu. Naša misija i naš cilj jeste oboljeloj djeci olakšati liječenje i boravak u bolnici učiniti manje bolnim. Naš zadatak je roditeljima pružiti psihološku podršku kako bi imali snage hvatati se u koštac sa svim teškoćama koje nosi maligna bolest djeteta.
Svjedoci smo mnogih uzdaha, suza, teških trenutaka, ali i onih lijepih momenata kada roditelj spozna da je sve dobro prošlo. Mi smo bili tu, podijelili i lijepe i tužne trenutke sa mnogim porodicama. Radovali se s njima ali i tugovali s njima. Bit ćemo tu i dalje, pružati podršku svima koji su tu i koji će doći, praviti kampove za izliječenu djecu i raditi sve što smo i do sad radili. Ali nikad nećemo zaboraviti naše male hrabre borce koji nisu uspjeli izboriti svoju životnu bitku. Dragi naši heroji, čast nam je bila poznavati vas, i u vaše ime ćemo i dalje pomagati svu dječicu koja su nekom čudnom sudbinom morala doći na Hematoonkološko odjeljenje. – stoji u reportaži Eldina Hasanagića.

Ukoliko se odlučite da pomognete oboljeloj djeci, kontaktirajte:

Adresa:

Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“,
Himze Polovine 21, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

Kontakt:

Tel/fax: 00 387 33 215 416
E -mail:  info@srcezadjecu.ba
Web:      www.srcezadjecu.ba

Domaći platni promet:161 00000 388 901 24

Za uplate iz inostranstva:  BA39161  00000 388 901 24
S.W.I.F.T. šifra  RZBABA2S
Raiffeisen bank d.d. BiH

Ko spasi jedan život kao da je spasio cijeli svijet!

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Klikom na fotografiju otvarate reportažu

Reportaže na portalu Fotografija.ba se objavljuju svaki drugi ponedjeljak, a sve sa ciljem promovisanja kvalitetnih fotopriča. Medijski partner fotoreportaža je najčitaniji portal u BiH – Klix.ba koji također prenosi ovaj sadržaj.

Sponzor reportaža je Canon Bosna i Hercegovina, a sve do sada objavljene reportaže pogledajte OVDJE.

Ukoliko želite da objavite priču u ovoj rubrici, pošaljite upit na info@fotografija.ba