Lovefest i Nikon raspisuju foto konkurs

Datum i vrijeme objave: 25. Juni 2013. u 11:31 Kategorija: Vijesti Autor: Dejan Djuric

Predstavnici renomirane multinacionalne kompanije Nikon  koju u Srbiji zastupa kompanija Refot B i muzičkog i umjetničkog festivala Lovefest, pokrenuli su nagradni foto konkurs pod nazivom „Ja sam Lovefest“. Konkurs je otvoren do 20. jula, a autoru najbolje fotografije slijedi vrijedna nagrada Nikon 1 J1.

Svi zainteresovani umjetnici, fotografije mogu poslati putem aplikacije na zvaničnim Nikon Srbija i Lovefest facebook stranicama. Posjetioci stranica moći će da glasaju za najbolju fotografiju i tako izaberu pobjednika.

Po završetku takmičenja, dvadeset najboljih radova biće izloženo na Photo zoni u centru Vrnjačke Banje od 1. do 3. avgusta. Osim glavne nagrade, drugoplasirani autor fotografije osvojiće dvije Lovefest VIP karte, dok će umjetnicima koji osvoje od trećeg do desetog mesta biti omogućena karta za sva tri dana ovogodišnjeg festivala.

Photo zona je jedna od devet novih programskih zona festivala, koje su nastale sa ciljem da motivišu i podrže umetnost i kulturu mladih, kao i omladinski aktivizam u centralnoj Srbiji. Lovefest je jedinstvena kulturna platforma iz Vrnjačke Banje, koja promoviše muziku, umjetnost i urbanu kulturu mladih u Srbiji. Festival je nastao 2007. godine, a od gradske žurke održane tog leta za samo godinu dana prerastao je u muzički, a danas najveći omladinski festival u centralnoj Srbiji.

Kompanija Nikon je svjetski lider u digitalnoj fotografiji zahvaljujući svojoj optici, tehnologiji i globalnom priznanju za postavljanje novih standarda u dizajnu proizvoda i performansama profesionalne fotografske opreme. Refot B je ekskluzivni uvoznik i distributer Nikon foto opreme za područje Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Albanije.