Predstavljen 1 NIKKOR 32mm f/1.2 – brzi i prenosni objektiv za portrete

Datum i vrijeme objave: 14. Maj 2013. u 17:18 Kategorija: Vijesti Autor: Dejan Djuric

Nikon danas predstavlja ultrabrzi 1 NIKKOR 32mm f/1.2 objektiv namenjen Nikon 1 seriji fotoaparata idealan za portret fotografiju sa širokom blendom.

Sa žižnom daljinom koja je idealna za portrete i kompaktnim dizajnom, ovaj impresivni objektiv CX-formata pruža superiorni kvalitet slike. Bez obzira da li ste unutra ili napolju, maksimalno koristeći prirodno svjetlo ovaj objektiv omogućava vrstu upečatljivih portreta koji će vas natjerati da zastanete i pogledate ponovo. Od smiješnih slika do postavljenih kompozicija, možete da smjestite subjekat u oštar fokus sa ublaženim zamućenjem i da snimite oštre fotografije i filmove kada fotografišete pri slabom osvjetljenju.

Jordi Brinkman, menadžer za Nikon 1 proizvode, za Nikon Europe kaže: „Uz f/1.2 blendu, ovo je svetao objektiv po svim standardima. Savršen je za vlasnike Nikon 1 koji žele da istražuju kreativne pogodnosti zaista brzog objektiva kao što je plitka dubinska oštrina i olakšana prenosivost.“ Zatim dodaje: „Nikon je posvećen razvoju objektiva koji uzima najbolje iz Nikon 1 sistema i uzbuđeni smo zbog potencijalakoji ovaj objektiv ima.“

Gdje magija počinje

Žižna daljina od 32 mm je ekvivalent približno 85 mm u formatu 35 mm filma, što je klasična dužina portretnog objektiva koji omogućava dobijanje izuzetno detaljnih fotografija. Ultra brza blenda f/1.2 omogućava jako zamućenje pozadine, tako da možete da lijepo izdvojite subjekat i pomaže vam u situacijama sa slabim osvetljenjem. Ovaj objektiv vam omogućava da napravite najbolje fotografije u svakoj situaciji.

Objedinjujući devet elemenata u sedam grupa, ovaj objektiv pruža vrhunski kvalitet slike. Zaobljeni otvor dijafragme sa sedam listova osigurava lepo zaokruženo zamućenje. Ovo je prvi 1 NIKKOR objektiv sa Nikonovim slojem nano kristala, koji znatno umanjuje „duh“ efekat i odbljesak objektiva čak i u situacijama sa jakim pozadinskim osvetljenjem. Namenski Silent Wave motor (SWM) omogućava lak i precizan autofokus, i pruža tiho snimanje filmova. Za fotografe koji vole da ručno fokusiraju, ovo je prvi 1 NIKKOR objektiv sa prstenom za fokusiranje koji vam daje kontrolu fokusa dok gledate u tražilo ili monitor aparata.

Sa tako velikim otvorom blende i vrlo kvalitetnim metalnim kućištem, ovaj objektiv je vrhunski dodatak za Nikon 1 sistem. Dostupan u visoko sjajnoj srebrnoj i polusjajnoj crnoj, u kombinaciji sa malom veličinom Nikon 1 fotoaparata, čini fotografisanje visoko kvalitetnih portreta lakim i jednostavnim u svakoj situaciji.

Objektiv je opremljen prednjim poklopcem objektiva i HB-N107 bajonet sjenilom objektiva, koji pomaže u smanjenju neželjene svjetlosti i umanjuje odbljesak za slike sa boljim kontrastom i zasićenom bojom. Opcionalni dodaci uključuju CL-N101 mekanu torbicu za objektiv.

1 NIKKOR objektivi snimaju život sa izuzetnom oštrinom. U kombinaciji sa prenosivošću, snagom i brzinom Nikon 1 fotoaparata, mala veličina 1 NIKKOR objektiva zaista izdvaja Nikon 1 sistem. Dizajniran imajući u vidu aktivni stil života, opseg koji se stalno uvećava trenutno uključuje devet objektiva koji pokrivaju širok opseg scena i svaki objektiv je optimizovan za snimanje filmova. Fotografi koji žele da koriste NIKKOR F sistem objektive na svom Nikon 1 fotoaparatu to mogu uz pomoć namjenskog FT1 bajonet adaptera za montiranje.