Proglašeni pobjednici PhotoCITY 2013

Datum i vrijeme objave: 27. Februar 2013. u 13:39 Kategorija: Vijesti Autor: Haris Čalkić

U subotu, 23. marta  su proglašeni ovogodišnji laureati međunarodnog foto-natječaja PhotoCITY, u realizaciji lovrečkog KAF-a.

Međunarodni stručni žiri, u skladu s razinom fotografskog natječaja, a u sastavu Adnan Bubalo (BiH), Damjan Uršič  (Slo) i Dalibor Talajić  (HR), odabrali su najbolje radove od preko 730 prispjelih fotografija 280 autora iz 49zemalja sa svih kontinenata svijeta. U  galeriji ‘Placa’ dodijeljene su nagrade, a prvo mjesto osvojio je  Roberto Pavić iz Zagreba te time nagradu sponzora SolMelia Hrvatska koju mu je uručio predsjednik lovrečkog fotokluba Kristian Macinić . Podsjećamo, Roberto je bio dobitnik nagrade za Fotografiju godine BiH 2011. u kategoriji “Kreativna fotografija” sa fotografijom “Praha“.

Za najbolju kolekciju proglašena je nizozemsko – ruska umjetnica artističkog imena Masha Ru, te je za svoju zbirku osvojila nagradu u obliku postavljanje samostalne izložbe u galeriji ‘Placa’. Pored navedenih, 2. i 3. nagradu odnijeli su fotografi iz Indije, Somenath Mukhopadhyay i Sudipto Das, 4. mjesto osvojila je Elena Kusalo iz Splita, dok su još nagrađeni i Rina Vukobratović iz Srbije, Ivan Kelava iz BiH iEdgaras Vaicikevičius  iz Litve. Žiri je uz nnjih pohvalio radove Geregely Kömöz iz Mađarske, Maje Medić iz Srbije, Olge Ganzha iz Nizozemske, Rajana Miloševića iz Hrvatske, te Vilde Inderhus iz Norveške.

Organizatori su za ovu prigodu postavili 52 selektirana rada koji se mogu razgledati radnim danom na zahtjev u tamošnjoj galeriji, na zahtjev ili najavu do 06. ožujka.
Roberto Pavić prima priznanje

Roberto Pavić prima priznanje

Klikom na fotografiju otvarate katalog izložbe

Klikom na fotografiju otvarate katalog izložbe